Placinte Ardelenesti cu Varza Murata(de Post)

Complexitate
redusa
Placinte Ardelenesti cu Varza Murata(de Post)

Ingrediente

  • Ingrediente aluat:
  • aproximativ 1 kg faina
  • 400 ml apa calduta
  • 50 g drojdie
  • 5 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • Ingrediente umplutura:
  • o varza potrivita
  • murata
  • o ceapa
  • 200 ml ketchup
  • 70 ml ulei
  • sare
  • piper
  • vegeta dupa gust
  • marar
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Mod preparare umplutura:
Prima data se prepara umplutura, pentru a se racii.
Ceapa se taie cubulete si se caleste in ulei, dupa care se adauga varza taiata marunt. Se lasa pe foc pana se patrunde bine dupa care se adauga ketchup-ul, se condimenteaza dupa gust cu sare, vegeta si piper si la sfarsit se adauga mararul.
Dupa ce este gata se da deoaparte si se lasa la racit.
Mod preparare aluat:
Drojdia se amesteca cu zaharul si apa calduta. Faina se pune intr-un vas mai mare, iar in mijloc se adauga drojdia si se lasa pana ce acesta incepe sa faca basicute. Peste se adauga uleiul si sarea si se amesteca formand astfel un aluat. Daca mai este nevoie se mai adauga faina sau apa. Se framanta bine aluatul, dupa care se lasa deoparte acoperit cu un prosop pana ce isi dubleaza volumul.
Se tapeteaza masa cu faina si se intind rotunduri mici din aluat, care se umplu cu varza. Acestea se impacheteaza pe jumatate formanduse astfel mici semilune. La capat se sigileaza bine cu furculita. Se mai lasa aproximativ 15 minute pe masa dupa care se prajesc in ulei incins.
Cand sunt rumenite frumos se scot intr-un vas tapetat cu servetele.
Se servesc calde sau reci.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Haiose

Haiose

Haiose
Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen
Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii
Cele mai apreciate rețete
Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
1
Garnituri

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Friptura pomana porcului
3
Fripturi

Friptura pomana porcului

Friptura pomana porcului
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Tort cu mere intregi
5
Dulciuri

Tort cu mere intregi

Tort cu mere intregi
Parteneri
Prajitura cu foi de zahar ars
Culinar.RO

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce