Aluat:
Amestecam toate ingredientele si framantam bine pana iese un aluat care nu se lipeste pe maini.
Impartim aluatul in 16 bile din care intindem foi cam de 12 cm diametrul. Le ungem cu ulei si le suprapunem cate doua. In final vom avea opt foi. Le lasam la odihnit pana pregatim umplutura.
Umplutura:
Spalam merele, le curatam de coaja si cotoare si le dam pe razatoarea mare. Le punem la calit cu zaharul. Cand merele s-au calit si a scazut zeama pe care si-au lasat-o, inchidem focul si adaugam scortisoara. Le lasam la racit.
Dupa ce merele s-au racit incepem sa formam placintele.
Picuram ulei pe masa de lucru, luam o foaie de aluat si o intindem in forma de patrat cu sucitorul pana devine transparenta. Punem umplutura cam pe un sfert de foaie in partea de jos, apoi o rulam si ii dam forma de spirala. Asezam placintele intr-o tava in care am asternut hartie de copt si le ungem cu ulei. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru cca 35 de minute, pana se rumenesc frumos.
Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfectaServită ca o garnitură rafinată sau ca fel principal încântător, această mâncare de conopidă promite să încânte...
Mancare de conopidaO minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macIncearca reteta noastra delicioasa de mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra....
Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
Comentarii