Placinta integrala cu mere

Portii
6
Complexitate
redusa
Placinta integrala cu mere

Ingrediente

  • Aluat:
  • 200 g făină integrală
  • 150 g făină albă
  • 1 lingură de unt
  • un sfert de cub de drojdie
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 6 mere medii
  • zahăr după gust
  • scorțișoară după gust
  • zeama de la o lămâie mică
  • Unt pentru uns tava
  • 1 gălbenuș de ou pentru uns
  • Zahăr pentru pudrat

Mod de preparare

Puneți făina, sarea, untul și drojdia dizolvată în apă caldă, într-un bol și frământați. După aceea, lăsați aluatul la dospit jumatate de oră. Între timp, curățați merele, dați-le pe rozătoare și puneți-le într-o cratița la fiert împreună cu zahărul, scorțișoara și zeama de lămâie. Lăsați la fiert până se evaporă aproape tot sucul lăsat de mere. După ce a dospit aluatul, împărțiți-l în 3 bucăți egale. Întindeți prima foaie, pe care o puneți mai apoi în tava unsă în prealabil cu puțin unt. Dupa, puneți jumătate din cantitatea de mere obtinuță, apoi înca un strat de aluat, restul de mere și în final ultima foaie. Ungeți aluatul cu un gălbenuș de ou și după dați la cuptor pentru 40 de minute, la 180°C. La sfârșit, scoateți din cuptor și lăsați să se răcească, după care pudrați cu zahăr. Poftă buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc