Puneți făina, sarea, untul și drojdia dizolvată în apă caldă, într-un bol și frământați. După aceea, lăsați aluatul la dospit jumatate de oră. Între timp, curățați merele, dați-le pe rozătoare și puneți-le într-o cratița la fiert împreună cu zahărul, scorțișoara și zeama de lămâie. Lăsați la fiert până se evaporă aproape tot sucul lăsat de mere. După ce a dospit aluatul, împărțiți-l în 3 bucăți egale. Întindeți prima foaie, pe care o puneți mai apoi în tava unsă în prealabil cu puțin unt. Dupa, puneți jumătate din cantitatea de mere obtinuță, apoi înca un strat de aluat, restul de mere și în final ultima foaie. Ungeți aluatul cu un gălbenuș de ou și după dați la cuptor pentru 40 de minute, la 180°C. La sfârșit, scoateți din cuptor și lăsați să se răcească, după care pudrați cu zahăr. Poftă buna!
Perfecti pentru gustare. Eu i-am folosit si ca suport pentru gargaritele pe care l-am dus la gradinita, la sfarsitul anului...
Biscuiti sarati (crackers) cu semintePrajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!
Prajitura pufoasa cu branzaReteta de strudel cu mere. Strude cu mere si foi de placinta. Strudel cu mere, nuci si scortisoara. Retete cu mere. Deserturi...
Strudel cu mere
Comentarii