Puneți făina, sarea, untul și drojdia dizolvată în apă caldă, într-un bol și frământați. După aceea, lăsați aluatul la dospit jumatate de oră. Între timp, curățați merele, dați-le pe rozătoare și puneți-le într-o cratița la fiert împreună cu zahărul, scorțișoara și zeama de lămâie. Lăsați la fiert până se evaporă aproape tot sucul lăsat de mere. După ce a dospit aluatul, împărțiți-l în 3 bucăți egale. Întindeți prima foaie, pe care o puneți mai apoi în tava unsă în prealabil cu puțin unt. Dupa, puneți jumătate din cantitatea de mere obtinuță, apoi înca un strat de aluat, restul de mere și în final ultima foaie. Ungeți aluatul cu un gălbenuș de ou și după dați la cuptor pentru 40 de minute, la 180°C. La sfârșit, scoateți din cuptor și lăsați să se răcească, după care pudrați cu zahăr. Poftă buna!
Prajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...
Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoaraPrajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...
Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoaraUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniIncearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa
Comentarii