Se unge tava cu putin ulei, se pun 3 foi si cateva aschii de unt (sa zicem cat jumatate de lingurita) in diferite locuri si se pun inca 3 foi. Se curata dovleacul de coaja, se scot semintele, se da prin razatoare. Se pun: esenta, zaharul, scortisoara si untul impreuna cu dovleacul intr-o oala, la foc mic, pana se topeste untul.
Apoi se pun peste foile asezate dinainte in tava si din nou se pun 3 foi peste dovleac. Se acopera cu foi si se pune restul de dovleac, se acopera bine cu foile ramase, iar deasupra se pune un ou batut si se intinde pe toata suprafata. Se pune la cuptorul incalzit deja, timp de o jumatate de ora. Dupa o jumatate de ora o lasati la racit 20 min si o puteti servi. : )
Va urez succes!
Dupa ce s-a racit, o taiati in cuburi marimea unei felii de paine, se pudreaza cu zahar pudra si te aseaza pe o tava.
Pofta buna!
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii