Se unge tava cu putin ulei, se pun 3 foi si cateva aschii de unt (sa zicem cat jumatate de lingurita) in diferite locuri si se pun inca 3 foi. Se curata dovleacul de coaja, se scot semintele, se da prin razatoare. Se pun: esenta, zaharul, scortisoara si untul impreuna cu dovleacul intr-o oala, la foc mic, pana se topeste untul.
Apoi se pun peste foile asezate dinainte in tava si din nou se pun 3 foi peste dovleac. Se acopera cu foi si se pune restul de dovleac, se acopera bine cu foile ramase, iar deasupra se pune un ou batut si se intinde pe toata suprafata. Se pune la cuptorul incalzit deja, timp de o jumatate de ora. Dupa o jumatate de ora o lasati la racit 20 min si o puteti servi. : )
Va urez succes!
Dupa ce s-a racit, o taiati in cuburi marimea unei felii de paine, se pudreaza cu zahar pudra si te aseaza pe o tava.
Pofta buna!
Cautam prin caietele vechi de prajituri o reteta buna, cu nuca si am gasit-o pe aceasta. Reteta originala nu avea glazura de...
Prajitura fina cu nucaReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciSe pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii