Placinta cu varza si sunca

Portii
10
Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Placinta cu varza si sunca

Ingrediente

  • 1 kg făină
  • 2 pliculete drojdie uscată
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahăr
  • 350 ml apă călduţă
  • 2 linguri ulei
  • Pentru umplutură
  • 1 kg varză crudă
  • 300 g sunca de praga moldova in bucate
  • 1 ceapă
  • 2 linguri de pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • marar
  • chimen
  • condimente de pui
  • ulei pentru uns tava

Mod de preparare

Pentru aluat, drojdia, sarea şi zahărul se amestecă şi apoi se adaugă 250 ml apă călduţă. Se lasă 10 minute să lucreze şi apoi se toarnă în făină. Se amestecă şi se frământă 5 minute. Apoi se adaugă o lingură de ulei şi se frământă şi, după ce primul ulei s-a încorporat, se adaugă şi a doua lingură de ulei. Se acoperă şi se lasă 60 de minute să crească.

 Între timp, varza se toacă mărunt şi se presară cu puţină sare. Se frământă şi se lasă să stea aşa 5 minute. Apoi se stoarce. Ceapa se pune la călit, se adaugă sunca taiata cubuleţe şi, după ce acesta şi-a schimbat culoarea, se adaugă varza și piperul. Se lasă împreună pe foc în jur de 10 minute. Se pune marar si condimente de pui si chimen si 2 linguri de pasta de tomate.

Aluatul se împarte în două şi se întind două foi grosuţe. Una se aşază în tava de copt unsă cu puţin ulei. Se repartizează umplutura şi se acoperă cu a doua foaie. Se coace timp de 45 de minute. Se orneaza cu marar si se serveste calda sau rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
4
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Parteneri
Chiftele marinate cu ciuperci de padure
Bucataras.RO

Chiftele marinate cu ciuperci de padure

https://www.bucataras.ro/retete/chiftele-marinate-in-sos-de-zacusca-si-ciuperci-88342.html retete inspirate de toamna

Chiftele marinate cu ciuperci de padure
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat