Pentru aluat, drojdia, sarea şi zahărul se amestecă şi apoi se adaugă 250 ml apă călduţă. Se lasă 10 minute să lucreze şi apoi se toarnă în făină. Se amestecă şi se frământă 5 minute. Apoi se adaugă o lingură de ulei şi se frământă şi, după ce primul ulei s-a încorporat, se adaugă şi a doua lingură de ulei. Se acoperă şi se lasă 60 de minute să crească.
Între timp, varza se toacă mărunt şi se presară cu puţină sare. Se frământă şi se lasă să stea aşa 5 minute. Apoi se stoarce. Ceapa se pune la călit, se adaugă sunca taiata cubuleţe şi, după ce acesta şi-a schimbat culoarea, se adaugă varza și piperul. Se lasă împreună pe foc în jur de 10 minute. Se pune marar si condimente de pui si chimen si 2 linguri de pasta de tomate.
Aluatul se împarte în două şi se întind două foi grosuţe. Una se aşază în tava de copt unsă cu puţin ulei. Se repartizează umplutura şi se acoperă cu a doua foaie. Se coace timp de 45 de minute. Se orneaza cu marar si se serveste calda sau rece.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii