Se face un aluat simplu din ingredientele de mai sus si se lasa la dospit cam 15 min. Apoi se imparte in bucati egale si se intind in foi cat de subtiri puteti.
Dupa ce am intins foaia o ungem cu un strop de ulei si asezam umplutura pe care am preparat-o astfel: in cateva linguri de ulei se pune la calit ceapa apoi adaugam pasta de tomate si un pic de apa.
Peste ceapa punem varza pe care am taiat-o fasii subtiri, sare si piper si o calim la foc mic pana se inmoaie bine. La sfarsit adaugam zaharul dupa gustul fiecaruia si o lasam sa se raceasca.
Dupa ce am rulat fiecare foaie cu umplutura de varza, le asezam intr-o tava pe care am tapetat-o cu hartie de copt si le coacem la foc potrivit.
Se serveste rece.
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii