Se pune faina de grau intr-un vas si peste ea, adaugam un ou, sarea si crema de unt. Intr-un castron, punem iaurtul, drojdia si zaharul si omogenizam bine, apoi turnam peste faina, facem un aluat suficient de tare si spre final, adaugam uleiul si framantam pana se desprinde aluatul de pe vas. Lasam aluatul sa se odihneasca, macar o ora. Rupem apoi bucatele mici de aluat si facem foi subtiri pe care vom intinde gem, le rulam si le asezam intr-o tava rotunda, incepand de la mijloc, spre margine. Cand am terminat de asezat placinta in tava, ungem placinta cu un ou batut spuma si presaram mac peste ea. Dam tava la cuptorul incins si o lasam la copt, circa o ora, la foc potrivit. Cand s-a copt placinta, o scoatem si o ungem cu miere de albine. Pofta buna!
Pasnelele sunt prunisoare mici galbene care se coc inca din vara, apoi se culeg, se spala, se scot samburii si se pun la foc fara zahar, se fierb pana scad, amestecandu-se mereu in ele sa nu se prinda. Asa se obtine un gem excelent, cu o savoare aparte!
Ii multumesc dragei mele Merisor pentru aceasta reteta faina. Am vazut-o la ea, mi-a placut si intr-o dimineata, la micul...
Friganele sandwichInainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilieReteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...
Prajitura Bounty
Comentarii