Se pune faina de grau intr-un vas si peste ea, adaugam un ou, sarea si crema de unt. Intr-un castron, punem iaurtul, drojdia si zaharul si omogenizam bine, apoi turnam peste faina, facem un aluat suficient de tare si spre final, adaugam uleiul si framantam pana se desprinde aluatul de pe vas. Lasam aluatul sa se odihneasca, macar o ora. Rupem apoi bucatele mici de aluat si facem foi subtiri pe care vom intinde gem, le rulam si le asezam intr-o tava rotunda, incepand de la mijloc, spre margine. Cand am terminat de asezat placinta in tava, ungem placinta cu un ou batut spuma si presaram mac peste ea. Dam tava la cuptorul incins si o lasam la copt, circa o ora, la foc potrivit. Cand s-a copt placinta, o scoatem si o ungem cu miere de albine. Pofta buna!
Pasnelele sunt prunisoare mici galbene care se coc inca din vara, apoi se culeg, se spala, se scot samburii si se pun la foc fara zahar, se fierb pana scad, amestecandu-se mereu in ele sa nu se prinda. Asa se obtine un gem excelent, cu o savoare aparte!
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii