Placinta cu prune galbene (pasnele)

Postat pe: 22-02-2017
(0)

Ingrediente

600 gr faina de grau
1 ou
1 cub de drojdie
150 crema de unt
300 gr iaurt gras
1 esenta de rom
3 linguri de zahar
700 gr gem de prune galbene (pasnele)
50 ml ulei
1 varf de cutit de sare

Mod de preparare

Timp gatire

GĂTIRE

01h
Numar portii

PORȚII

8 portii
Se pune faina de grau intr-un vas si peste ea, adaugam un ou, sarea si crema de unt. Intr-un castron, punem iaurtul, drojdia si zaharul si omogenizam bine, apoi turnam peste faina, facem un aluat suficient de tare si spre final, adaugam uleiul si framantam pana se desprinde aluatul de pe vas. Lasam aluatul sa se odihneasca, macar o ora. Rupem apoi bucatele mici de aluat si facem foi subtiri pe care vom intinde gem, le rulam si le asezam intr-o tava rotunda, incepand de la mijloc, spre margine. Cand am terminat de asezat placinta in tava, ungem placinta cu un ou batut spuma si presaram mac peste ea. Dam tava la cuptorul incins si o lasam la copt, circa o ora, la foc potrivit. Cand s-a copt placinta, o scoatem si o ungem cu miere de albine. Pofta buna!

Pasnelele sunt prunisoare mici galbene care se coc inca din vara, apoi se culeg, se spala, se scot samburii si se pun la foc fara zahar, se fierb pana scad, amestecandu-se mereu in ele sa nu se prinda. Asa se obtine un gem excelent, cu o savoare aparte!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Placinta cu prune galbene (pasnele)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Placinta cu prune galbene (pasnele)