Am ras merele pe razatoarea mare si le-am stors doar cit sa obtin din ele 1 pahar cu zeama, cind am obtinut cantitatea asta le-am pus intr-un castron si am tinut separat paharul cu zeama.
In castron peste mere am pus zaharul, scortisoara si stafidele si am amestecat.
Am pus in tava primele 6 foi de placinta (indoite caci erau mai mari decit tava si deci in loc de 6 straturi am obtinut 12) si intre foi am stropit cind cu putin ulei cind cu putina zeama de mere (dar stropit, nu udat). Lingura de ulei trebuie sa va ajunga pentru toata placinta si mai ales zeama de mere va fi folositoare la sfirsit. Foile de la baza se vor umezi oricum de la merele care nu sunt stoarse si de la zeama care va fi varsata mai tirziu.
Rasturnati merele si acoperiti cu restul de 4 foi puse si ele tot asa pe jumatate stropite putin cu ulei.
Taiati/crestati placinta in bucati daca vreti sau o lasati asa cum este si varsati paharul de zeama de mere.
Coaceti la 180°c pina cind rezulta aurie.
Lasati sa se raceasca inainte de a servi.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii