Placinta cu foietaj simplu de casa si umplutura de mere

Portii
20
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu foietaj simplu de casa si umplutura de mere

Ingrediente

  • Aluat:
  • 250 ml apa rece
  • 50 ml ulei
  • o lingura otet
  • o lingurita zahar
  • o lingurita sare
  • faina cat cuprinde (500 g + 50 g)
  • 100 g unt moale (82% grasime) sau cat cuprinde
  • Umplutura:
  • un borcan de 800 g de mere conservate
  • o lingurita de scortisoara
  • Dimensiune tava:
  • 27/37 cm

Mod de preparare

Intr-o cana gradata, se pun apa, uleiul, otetul, zaharul si sarea si se amesteca.
Se cerne circa jumatate din faina intr-un castron si se adauga amestecul din cana. Se framanta totul, adaugand treptat faina, pana cand nu se mai lipeste de mana. Trebuie sa rezulte un aluat moale si usor manevrabil.
Se unge masa de lucru cu ulei si, cu ajutorul unui sucitor, se intinde aluatul intr-o foaie cat mai subtire. Se unge cu untul moale, se presara o lingura cu varf de faina peste ea, se ruleaza, apoi se unge cu unt si se rasuceste intr-o forma rotunda. Se pune inapoi in castron, se acopera cu o folie si se da la frigider pentru doua ore.
Dupa trecerea acestui interval de timp, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Aluatul se imparte in doua, se intinde pe masa de lucru unsa cu ulei o foaie, care se pune intr-o tava unsa cu unt si se inteapa din loc in loc cu o furculita. Se adauga merele si se presara o lingurita de scortisoara pe deasupra lor. Se intinde cea de-a doua foaie pe masa de lucru unsa cu ulei si se intinde peste umplutura. Se inteapa si aceasta cu o furculita din loc in loc, dupa care se introduce tava la cuptor, pana cand foaia de deasupra se rumeneste frumos. Se poate pudra cu zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob umplut

Drob umplut

Drob umplut
Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura cu nuca si crema de budinca
2
Dulciuri

Prajitura cu nuca si crema de budinca

Prajitura cu nuca si crema de budinca
Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
3
Dulciuri

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
Prajitura Tosca
4
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu foi si gem de prune
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Parteneri
Tort Duo - reteta cu nr. 700
Bucataras.RO

Tort Duo - reteta cu nr. 700

L-am denumit tort Duo, in primul rand pentru ca este preparat cu ocazia zilei de nastere a celor doi baieti ai mei si in al...

Tort Duo - reteta cu nr. 700
Drob de miel, reteta video
Culinar.RO

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Pizza bread
Gustos.RO

Pizza bread

Pizza bread