Intr-o cana gradata, se pun apa, uleiul, otetul, zaharul si sarea si se amesteca.
Se cerne circa jumatate din faina intr-un castron si se adauga amestecul din cana. Se framanta totul, adaugand treptat faina, pana cand nu se mai lipeste de mana. Trebuie sa rezulte un aluat moale si usor manevrabil.
Se unge masa de lucru cu ulei si, cu ajutorul unui sucitor, se intinde aluatul intr-o foaie cat mai subtire. Se unge cu untul moale, se presara o lingura cu varf de faina peste ea, se ruleaza, apoi se unge cu unt si se rasuceste intr-o forma rotunda. Se pune inapoi in castron, se acopera cu o folie si se da la frigider pentru doua ore.
Dupa trecerea acestui interval de timp, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Aluatul se imparte in doua, se intinde pe masa de lucru unsa cu ulei o foaie, care se pune intr-o tava unsa cu unt si se inteapa din loc in loc cu o furculita. Se adauga merele si se presara o lingurita de scortisoara pe deasupra lor. Se intinde cea de-a doua foaie pe masa de lucru unsa cu ulei si se intinde peste umplutura. Se inteapa si aceasta cu o furculita din loc in loc, dupa care se introduce tava la cuptor, pana cand foaia de deasupra se rumeneste frumos. Se poate pudra cu zahar.
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateAceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...
Prajitura Kinder BuenoO nebunie tarta asta! E delicioasa calda, dar mai ales rece, din frigider! Si are si putine calorii :)
Quiche cu dovleceiCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii