Se curata dovleacul, se da prin razatoare, se adauga peste el zahar, zahar vanilat, scortisoara si se pregateste un gem absolut delicios.
Se pune intr-un castron, iaurtul caldut, la temperatura camerei, drojdia si zaharul vanilat si se omogenizeaza foarte bine.
Se cerne faina intr-un vas, peste faina se pune compozitia de iaurt, oul, sare, margarina si se framanta un aluat, suficient de tare, mai spre final, se adauga ulei cate putin si se continua framantarea, pana ce se dezlipeste usor aluatul de pe vas. Se pune aluatul intr-o punga, asta dupa ce a fost uns cu ulei si se da la frigider, peste noapte, sa se odihneasca. A doua zi de dimineata, se imparte aluatul in doua si se fac doua foi, o foaie se pune intr-o tava in care s-a presarat faina de grau, se pune peste ea compozitie de dovleac si se mai pune inca o foaie care este bine sa fie intepata cu o furculita, sa nu creasca prea mult in unele locuri. Se unge placinta cu ou batut si se da la cuptorul incalzit deja, pentru circa o ora. Cand mirosul placintei te scoate din bucatarie, este semn ca placinta este gata. Se opreste focul, se scoate din cuptor si se taie dupa ce se mai racoreste. Sa aveti pofta, dragilor!
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatCand eram mai mica ,bunica ne facea ,, pupi cu scoasa ,, asa li se spune la noi . Erau extrem de bune si gustoase , coapte in...
BranzoiciMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii