Placinta cu dovleac

Portii
12
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Placinta cu dovleac

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • - 1 kg faina de grau
  • - 2 oua, unul in aluat si unul pentru uns
  • - 200 gr margarina
  • - 100 ml ulei
  • - 100 gr zahar vanilat cu grad redus de vanilie
  • - 300 ml iaurt
  • - 1 praf de sare
  • - 1 cub de drojdie
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • - 1 dovleac placintar
  • - 4 linguri zahar
  • - 100 gr zahar cu grad redus de vanilie
  • - 1 lingurita scortisoara macinata

Mod de preparare

Se curata dovleacul, se da prin razatoare, se adauga peste el zahar, zahar vanilat, scortisoara si se pregateste un gem absolut delicios.
Se pune intr-un castron, iaurtul caldut, la temperatura camerei, drojdia si zaharul vanilat si se omogenizeaza foarte bine.
Se cerne faina intr-un vas, peste faina se pune compozitia de iaurt, oul, sare, margarina si se framanta un aluat, suficient de tare, mai spre final, se adauga ulei cate putin si se continua framantarea, pana ce se dezlipeste usor aluatul de pe vas. Se pune aluatul intr-o punga, asta dupa ce a fost uns cu ulei si se da la frigider, peste noapte, sa se odihneasca. A doua zi de dimineata, se imparte aluatul in doua si se fac doua foi, o foaie se pune intr-o tava in care s-a presarat faina de grau, se pune peste ea compozitie de dovleac si se mai pune inca o foaie care este bine sa fie intepata cu o furculita, sa nu creasca prea mult in unele locuri. Se unge placinta cu ou batut si se da la cuptorul incalzit deja, pentru circa o ora. Cand mirosul placintei te scoate din bucatarie, este semn ca placinta este gata. Se opreste focul, se scoate din cuptor si se taie dupa ce se mai racoreste. Sa aveti pofta, dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
2
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
3
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
4
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
5
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Parteneri
Branzoici
Bucataras.RO

Branzoici

Cand eram mai mica ,bunica ne facea ,, pupi cu scoasa ,, asa li se spune la noi . Erau extrem de bune si gustoase , coapte in...

Branzoici
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti