Placinta cu dovleac

Portii
12
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Placinta cu dovleac

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • - 1 kg faina de grau
  • - 2 oua, unul in aluat si unul pentru uns
  • - 200 gr margarina
  • - 100 ml ulei
  • - 100 gr zahar vanilat cu grad redus de vanilie
  • - 300 ml iaurt
  • - 1 praf de sare
  • - 1 cub de drojdie
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • - 1 dovleac placintar
  • - 4 linguri zahar
  • - 100 gr zahar cu grad redus de vanilie
  • - 1 lingurita scortisoara macinata

Mod de preparare

Se curata dovleacul, se da prin razatoare, se adauga peste el zahar, zahar vanilat, scortisoara si se pregateste un gem absolut delicios.
Se pune intr-un castron, iaurtul caldut, la temperatura camerei, drojdia si zaharul vanilat si se omogenizeaza foarte bine.
Se cerne faina intr-un vas, peste faina se pune compozitia de iaurt, oul, sare, margarina si se framanta un aluat, suficient de tare, mai spre final, se adauga ulei cate putin si se continua framantarea, pana ce se dezlipeste usor aluatul de pe vas. Se pune aluatul intr-o punga, asta dupa ce a fost uns cu ulei si se da la frigider, peste noapte, sa se odihneasca. A doua zi de dimineata, se imparte aluatul in doua si se fac doua foi, o foaie se pune intr-o tava in care s-a presarat faina de grau, se pune peste ea compozitie de dovleac si se mai pune inca o foaie care este bine sa fie intepata cu o furculita, sa nu creasca prea mult in unele locuri. Se unge placinta cu ou batut si se da la cuptorul incalzit deja, pentru circa o ora. Cand mirosul placintei te scoate din bucatarie, este semn ca placinta este gata. Se opreste focul, se scoate din cuptor si se taie dupa ce se mai racoreste. Sa aveti pofta, dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Negresa (III)
1
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Prajitura Kinder Bueno
2
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Negresa cu branza si cirese
3
Dulciuri

Negresa cu branza si cirese

Negresa cu branza si cirese
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
4
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Parteneri
Pizza prosciutto e funghi
Bucataras.RO

Pizza prosciutto e funghi

Pentru a obține gust autentic al pizzei italienești trebuie să acordăm atenție fiecărui ingredient în parte, iar...

Pizza prosciutto e funghi
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala