Placinta cu Ciuperci - Gombas Pirog

Complexitate
redusa
Placinta cu Ciuperci - Gombas Pirog

Ingrediente

  • Ingrediente aluat:
  • 400 gr faina
  • 200 gr smantana
  • 100 ml ulei
  • 2 oua
  • 1/2 lingurita sare
  • Ingrediente umplutura :
  • 400 gr ciuperci
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapa
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2 oua fierte
  • 200 gr smantana
  • sare
  • piper dupa gust (eu am pus si un pic de Delikat)

Mod de preparare

Punem faina, smantana, uleiul, ouale si sarea intr-un vas si framantam un aluat pe care il lasam la odihna pana pregatim umplutura.

Pe 2 linguri de ulei calim ceapa taiata marunt, adaugam ciupercile (am folosit ciuperci de la conserva) taiate in patru (in caz ca folositi ciuperci proaspete le taiati felii potrivite), condimentam cu sare, piper si delikat si lasam la dustulit pentru circa 5 minute.

In acest timp fierbem cele 2 oua le curatam apoi si le taiem marunt. Dupa ce ciupercile s-au calit adaugam ouale taiate marunt si patrunjelul tocat in acelasi timp adaugand si smantana. Lasam sa dea impreuna vreo 3 clocote si il luam de pe foc.

Aluatul il intindem de aproximativ 1 cm grosime, il asezam intr-o tava unsa, umplutura o punem peste foaie si apoi impaturim intai la capete apoi aducem marginile foii peste umplutura. Ungem deasupra cu un pic de apa si dam tava la cuptorul preincalzit pana placinta e frumos rumenita deasupra. O acoperim cu un prosop, apoi cu o folie si iar prosop si lasam sa stea asa cel putin 1/2 ora.

Se taie felii si se poate servi

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia