Punem faina, smantana, uleiul, ouale si sarea intr-un vas si framantam un aluat pe care il lasam la odihna pana pregatim umplutura.
Pe 2 linguri de ulei calim ceapa taiata marunt, adaugam ciupercile (am folosit ciuperci de la conserva) taiate in patru (in caz ca folositi ciuperci proaspete le taiati felii potrivite), condimentam cu sare, piper si delikat si lasam la dustulit pentru circa 5 minute.
In acest timp fierbem cele 2 oua le curatam apoi si le taiem marunt. Dupa ce ciupercile s-au calit adaugam ouale taiate marunt si patrunjelul tocat in acelasi timp adaugand si smantana. Lasam sa dea impreuna vreo 3 clocote si il luam de pe foc.
Aluatul il intindem de aproximativ 1 cm grosime, il asezam intr-o tava unsa, umplutura o punem peste foaie si apoi impaturim intai la capete apoi aducem marginile foii peste umplutura. Ungem deasupra cu un pic de apa si dam tava la cuptorul preincalzit pana placinta e frumos rumenita deasupra. O acoperim cu un prosop, apoi cu o folie si iar prosop si lasam sa stea asa cel putin 1/2 ora.
Se taie felii si se poate servi
Aluat fraged si umplutura cremoasa si dulce. Un dulce rapid si gustos pentru oricare moment al zilei, alaturi de un ceai sau...
Desert melcisori cu branza dulceAceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.
Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptorReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii