Faina cu sarea si apa calduta se framanta ca sa fie o coca moale . Se framinta f .f . bine 20 de minute . In timp ce framinti , adaugi ca la maioneza uleiul . Aluatul se rastoarna pe masa pe care am pus putina faina . Se portioneaza in bucati cit un mar si se lasa la dospit 15 minute . Se unge cite o foaie cu ulei , apoi se intinde cu mana cit se poate de subtire .
Pe o margine a foi intinse subtire se pune un rind de cartofi ,varza sau brinza, apoi se ruleaza foaia si se stringe in forma de spirala (rotund) Se intinde cu facaletul, sa se faca de dimensiunea tigai in care o sa o coacem . Se incinge uleiul si coacem placinta pe ambele parti .
Aluatul, eu il fac fara drojdie.
Placinta cu branza sau cu cartofi, poate fi servita cu smantana, deasupra...
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii