Placinta cu carne de pui

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
ridicata
Placinta cu carne de pui

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 500 gr faina de grau
  • drojdia cat o nuca
  • 1 ou
  • 1 varf de cutit de sare
  • 250 ml lapte dulce
  • 2 linguri ulei
  • 100 gr unt
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • 1 piept de pui de tara
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • 3 linguri ulei
  • 3 oua
  • 3 cepe
  • 5 catei de usturoi
  • Pentru uns:
  • 2 oua

Mod de preparare


Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune oul, untul si laptele dulce, caldut in care s-a pus drojdia, sarea si s-au omogenizat bine. Se framanta un aluat suficient de tare, mai spre final, se mai adauga cateva linguri de ulei sa iasa aluatul fraged si nelipicios. Se face semnul crucii peste aluat si se lasa sa se odihneasca pana cand isi dubleaza volumul.


Se dezoseaza carnea, se taie in fasii, se curata ceapa si usturoiul si se dau toate prin masina de tocat carne, apoi se pun la prajit in putin ulei, se prajesc pana cand carnea incepe sa se rumeneasca, apoi se opreste focul, se adauga pasta de tomate, ouale, sare, piper macinat si se omogenizeaza compozitia.


Se imparte aluatul in patru bucati si sa fac patru foi rotunde, egale. Se pune hartie cerata in tava de la aragaz, se pune o foaie de placinta si peste ea se pune 1/3 din compozitia de carne, se mai adauga o foaie si la fel se pune 1/3 din compozitia de carne, se face la fel cu urmatoarea foaie, la ultima foaie, nu se mai pune carne, se pune un pahar cu gura in jos, exact pe mijloc si se taie cu un cutit foile in 8 bucati si se ruleaza doua cate doua, spre interior. Se unge placinta cu ou batut si se da la cuptorul inclazit deja, la foc potrivit, pentru circa 45 minute.


Sa aveti pofta, dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Bucataras.RO

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie

Deliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect! 

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia