Placinta cu carne de pui

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
ridicata
Placinta cu carne de pui

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 500 gr faina de grau
  • drojdia cat o nuca
  • 1 ou
  • 1 varf de cutit de sare
  • 250 ml lapte dulce
  • 2 linguri ulei
  • 100 gr unt
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • 1 piept de pui de tara
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • 3 linguri ulei
  • 3 oua
  • 3 cepe
  • 5 catei de usturoi
  • Pentru uns:
  • 2 oua

Mod de preparare


Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune oul, untul si laptele dulce, caldut in care s-a pus drojdia, sarea si s-au omogenizat bine. Se framanta un aluat suficient de tare, mai spre final, se mai adauga cateva linguri de ulei sa iasa aluatul fraged si nelipicios. Se face semnul crucii peste aluat si se lasa sa se odihneasca pana cand isi dubleaza volumul.


Se dezoseaza carnea, se taie in fasii, se curata ceapa si usturoiul si se dau toate prin masina de tocat carne, apoi se pun la prajit in putin ulei, se prajesc pana cand carnea incepe sa se rumeneasca, apoi se opreste focul, se adauga pasta de tomate, ouale, sare, piper macinat si se omogenizeaza compozitia.


Se imparte aluatul in patru bucati si sa fac patru foi rotunde, egale. Se pune hartie cerata in tava de la aragaz, se pune o foaie de placinta si peste ea se pune 1/3 din compozitia de carne, se mai adauga o foaie si la fel se pune 1/3 din compozitia de carne, se face la fel cu urmatoarea foaie, la ultima foaie, nu se mai pune carne, se pune un pahar cu gura in jos, exact pe mijloc si se taie cu un cutit foile in 8 bucati si se ruleaza doua cate doua, spre interior. Se unge placinta cu ou batut si se da la cuptorul inclazit deja, la foc potrivit, pentru circa 45 minute.


Sa aveti pofta, dragilor!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu foi si gem de prune
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Dulciuri

Savarine cu frisca

Se separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...

Prajitura Tosca
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura Schneider
4
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca