Placinta cu carne

Complexitate
redusa
Placinta cu carne

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 gr faina
  • 250 gr margarina
  • 150 gr smantana
  • 1 ou
  • 1 lingura otet
  • un varf de sare
  • Umplutura:
  • 350-400 gr carne tocata de porc sau amestecata cu vita
  • 1 ceapa mijlocie
  • 3 linguri ulei
  • 1 ou
  • 1 lingura smantana groasa
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se amesteca bine, margarina scoasa din timp din frigider, cu oul iar apoi se adauga smantana, otetul, sarea si faina. Amestecam bine toate ingredientele ,asa incat v-a deveni un aluat omogenea si neted. Nu este neaparata nevoie sa framantam aluatul, se pune in frigider ,1 ora.

Umplutura: Ceapa se rade sau se toaca marunt, se caleste 1 minut in 3 linguri ulei , ca sa-si dezvolte aroma. Apoi se adauga carnea, putina sare , piper si se prajeste inabusit cu capac, la foc mic, circa 1/2 ora.

Daca scade prea mult, apa ce o lasa,se mai pune cate putina apa,dar cand carnea va fi fiarta ,sa fie complet scazuta de apa. Se ia de pe foc si cand este rece, se pune oul si smantana.

Impartim aluatul in doua, il intindem 1/2 cm, punem jumatate de carne tocata,inchidem foaia (presam putin foaia cu mana deasupra) iar pe margine presam cu furculita, asa incat in cuptor nu iese din compozitie...intepam deasupra, ungem cu ou.

Acelasi lucru facem si cu restul de aluat ,apoi le punem in tava si le dam la cuptorul incalzit , foc potrivit ,pana se rumenesc.
Placinta se serveste calduta sau rece. Aluatul ramane fraged si a doua zii.

Se poate face si cu foi de placinta deja cumparate, se prepara ca strudelul, se ung foile cu putin ulei intre ele, apoi punem carnea si rulam, ungem cu ou, taiem bucati asa crude, si punem in cuptor sa se coaca.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu foi si gem de prune
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Dulciuri

Savarine cu frisca

Se separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...

Prajitura Tosca
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
4
Romania

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
Savarine cu frisca
5
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca