Placinta a la Moni

Complexitate
redusa
Placinta a la Moni

Ingrediente

  • Ingrediente aluat 1:
  • 150 gr faina
  • 100 ml apa calduta
  • 15 gr drojdie
  • 1 praf sare
  • Ingrediente aluat 2:
  • 350 gr faina
  • 100 gr rama (unt)
  • 100 ml apa
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 oua
  • Umplutura:
  • 400 gr de sunca in felii subtiri
  • 200 gr cas (cascaval) ras
  • 200 gr porumb
  • ketchup picant sau dulce
  • 1 ou pentru uns deasupra

Mod de preparare

Aluatul 1: se amesteca 150 gr faina cu 100 ml apa calduta in care dizolvam si 15 gr drojdie si praful de sare, se acopera si se lasa la crescut 30-40 min.

Aluatul 2: se framanta 350 gr. faina, 100 ml apa, 100 gr unt moale, 1 lingura zahar, 1/2 lingurita sare, 2 oua.

Dupa ce a crescut primul aluat se amesteca cu cel de-al doilea si se framanta bine, dupa care se impacheteaza in folie si se pune la rece jumatate de ora.

Preparare:
Se intind trei discuri egale. Peste primul disc se pune ketchup, cas ras, porumb si felii subtiri de sunca, apoi se pune deasupra al doilea disc cu un alt strat de ketchup, cas, porumb si sunca si apoi al treilea disc. Se fac niste taieturi cu rotita, ca niste raze pornind de la 2-3 cm. de mijloc si distantiate 7-8 cm una de alta. Triunghiurile obtinute se rasucesc cu partea de jos in sus. Se unge placinta cu ou batut si se pune la crescut 45 min. Se da la cuptorul preincalzit, 25-30 de min. la 180 grade C (in caz ca aveti cuptor electric). La cuptorul pe gaz, se pune la copt placinta dupa ce a fost incalzit in prealabil cuptorul si se lasa pana se rumeneste frumos.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete
Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume
Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Reţetă de preparare a papanaşilor
2
Romania

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura Fanta
4
Romania

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Pilaf (cea Mai Simpla si Delicioasa Reteta)
5
Italia

Pilaf (cea Mai Simpla si Delicioasa Reteta)

Pilaf (cea Mai Simpla si Delicioasa Reteta)