Aceasta e reteta mea de pizza de casa, la care am folosit ingrediente preferate de toti membrii familiei: rosii decojite, ardei gras, salam, carnaciori, masline si cascaval.
Mod de preparare:
Mai intai pregatim aluatul:
Se dizolva drojdia in apa calduta, se adauga 2 lingurite de sare, putin oregano, uleiul si faina cat cuprinde. Se amesteca bine si se framanta pana se desprinde aluatul de pe maini. Coca trebuie sa fie suficient de tare pentru intins.
Se poate folosi imediat dar daca vreti sa iasa mai pufoasa, se lasa o jumatate de ora la rece (daca nu aveti o camara unde e frig, il dati la frigider).
Intre timp, se preincalzeste cuptorul si se feliaza salamul, maslinele, legumele si tot ce mai doriti sa adaugati pe pizza.
Se imparte aluatul in 4 bucati si se intinde fiecare pe masa presarata cu faina, in forma pe cat posibil rotunda. Se unge aluatul cu ketchup si se orneaza dupa gust. Se rade cascavalul si se da la cuptor pana se rumenesc (aprox 30 de minute), la foc mediu.
Pofta Buna!
Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaBriosele cu fructe sunt o gustare minunata atat pentru cei mici cat si pentru cei mari!
Briose cu afine, prune, crocant de migdale si topping de frisca aromatizataDupa cum bine stiti, sunt fan paste. Sunt ideale pentru momentele in care ne dorim un desert rapid.
Paste cu sos de capsune si susanSocată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii