Pizza rustica

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Pizza rustica

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • faina cat cuprinde (aprox 500 g);
  • 1 cub mic de drojdie (25 g);
  • 3 linguri ulei de masline;
  • 400 ml apa calduta;
  • 2 lingurite sare;
  • Optional: oregano
  • pentru decorat:
  • rosii decojite, ardei gras, salam, carnaciori, masline si cascaval, ketchup dulce si picant

Mod de preparare

Aceasta e reteta mea de pizza de casa, la care am folosit ingrediente preferate de toti membrii familiei: rosii decojite, ardei gras, salam, carnaciori, masline si cascaval.

Mod de preparare:
Mai intai pregatim aluatul:
Se dizolva drojdia in apa calduta, se adauga 2 lingurite de sare, putin oregano, uleiul si faina cat cuprinde. Se amesteca bine si se framanta pana se desprinde aluatul de pe maini. Coca trebuie sa fie suficient de tare pentru intins.
Se poate folosi imediat dar daca vreti sa iasa mai pufoasa, se lasa o jumatate de ora la rece (daca nu aveti o camara unde e frig, il dati la frigider).

Intre timp, se preincalzeste cuptorul si se feliaza salamul, maslinele, legumele si tot ce mai doriti sa adaugati pe pizza.

Se imparte aluatul in 4 bucati si se intinde fiecare pe masa presarata cu faina, in forma pe cat posibil rotunda. Se unge aluatul cu ketchup si se orneaza dupa gust. Se rade cascavalul si se da la cuptor pana se rumenesc (aprox 30 de minute), la foc mediu.


Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
2
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Salam de biscuiţi reţetă
4
Dulciuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Parteneri
Desert prajitura cu visine si ciocolata
Bucataras.RO

Desert prajitura cu visine si ciocolata

Această prăjitură mi s-a părut de vis. A ieșit foarte pufoasă, cremoasă și delicioasă. Crema de vișine a ieșit...

Desert prajitura cu visine si ciocolata
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Gustos.RO

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele.

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin