Pizza Quattro Stagioni

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250 g faina tip 0
  • 8 g drojdie
  • 2 linguri ulei de masline
  • 100 ml apa calduta
  • 1/2 lingurita sare
  • Pentru pizza:
  • 125 g mozzarella
  • 80 g prosciuto cotto
  • 250 g rosii fara piele
  • usturoi dupa gust si cateva felii de ceapa alba
  • 20 masline
  • ciuperci

Mod de preparare

Intr-un pahar dizolvati cei 8 g drojdie cu 100 ml apa calduta. Intr-un castronm varsati faina si faceti o gaura in mijloc unde puneti drojdia dizolvata, dupa care adaugati cele 2 linguri de ulei de masline si sarea. Amestecati bine circa 10 minute pana pasta devine elastica si fina, dupa care se lasa la dospit pentru circa 45 de minute.

Odata dospita, se framanta din nou circa 5 minute, dupa care se intinde in tava si se lasa inca 10 minute la cald acoperita cu un prosop de bucatarie.

Ceapa si usturoiul trebuie macinate, dupa care intr-o tigaie se pun 2 linguri de ulei se adauga ceapa, usturoiul si rosiile si se coc la foc mic circa 15 minute. Dupa ce am intins aluatul pe tava adaugam compozitia de rosii, mozzarella care e taiata felii, prosciuto cotto, maslinele si ciupercile.

Se incalzeste cuptorul in prealabil la 210 grade celsius. Se introduce in cuptor si se lasa circa 20 minute.

Pofta buna!
Se serveste calda si cu piper adaugat pe deasupra cand e gata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Clatite cu dovlecel si branza
2
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
5
Carte de bucate

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.