Pizza Quattro Stagioni

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250 g faina tip 0
  • 8 g drojdie
  • 2 linguri ulei de masline
  • 100 ml apa calduta
  • 1/2 lingurita sare
  • Pentru pizza:
  • 125 g mozzarella
  • 80 g prosciuto cotto
  • 250 g rosii fara piele
  • usturoi dupa gust si cateva felii de ceapa alba
  • 20 masline
  • ciuperci

Mod de preparare

Intr-un pahar dizolvati cei 8 g drojdie cu 100 ml apa calduta. Intr-un castronm varsati faina si faceti o gaura in mijloc unde puneti drojdia dizolvata, dupa care adaugati cele 2 linguri de ulei de masline si sarea. Amestecati bine circa 10 minute pana pasta devine elastica si fina, dupa care se lasa la dospit pentru circa 45 de minute.

Odata dospita, se framanta din nou circa 5 minute, dupa care se intinde in tava si se lasa inca 10 minute la cald acoperita cu un prosop de bucatarie.

Ceapa si usturoiul trebuie macinate, dupa care intr-o tigaie se pun 2 linguri de ulei se adauga ceapa, usturoiul si rosiile si se coc la foc mic circa 15 minute. Dupa ce am intins aluatul pe tava adaugam compozitia de rosii, mozzarella care e taiata felii, prosciuto cotto, maslinele si ciupercile.

Se incalzeste cuptorul in prealabil la 210 grade celsius. Se introduce in cuptor si se lasa circa 20 minute.

Pofta buna!
Se serveste calda si cu piper adaugat pe deasupra cand e gata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob umplut

Drob umplut

Drob umplut
Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura Tosca
4
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu Mac si Ness
5
Dulciuri

Prajitura cu Mac si Ness

Prajitura cu Mac si Ness
Parteneri
Tocana padurarului
Bucataras.RO

Tocana padurarului

Reteta care m-a inspirat este aceasta https://www.bucataras.ro/retete/sarmalele-padurarului-de-post-81688.html. La fel...

Tocana padurarului
Drob de miel, reteta video
Culinar.RO

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Negresa pufoasa de post
Gustos.RO

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post