Pizza Kicione

Complexitate
redusa
Pizza Kicione

Ingrediente

  • Blat pizza:
  • -300 g faina
  • -2 oua
  • -1 lingura mustar
  • -1 praf de sare
  • -apa cat cuprinde
  • Umplutura:
  • -250 g ciuperci
  • -2 cepe
  • -cascaval ras, dupa gust
  • -rosii feliate sau pasta de tomate sau cubulete de rosii in sos tomat
  • -condimente pentru pizza, la alegere si dupa gust (oregano, magheran, busuioc, etc)

Mod de preparare

Frecati ouale cu mustarul si sarea.

Puneti faina cernuta si adaugati atata apa incat sa rezulte un aluat mai moale, dar suficient de legat incat sa sustina ingredientele de la umplutura, fara sa se scufunde (eu am folosit aproximativ 125 ml).

Turnati in forma (forma termorezistenta sau tavi speciale pentru pizza) tapetata fie cu unt, fie cu hartie de copt.

Asezati deasupra, in straturi, repartizand uniform: ceapa taiata rondele, ciupercile feliate, cascavalul ras, condimentele si rosiile feliate si/ sau tocate marunt (pasta de tomate sau cubulete de rosii in sos tomat).

Dati la cuptorul incins, la foc moale, pentru aproximativ 45 min sau pana ce blatul este copt, frumos rumenit si restul ingredientelor facute.

Serviti cat este calda, portionata, alaturi de o bere.

Este la fel de buna si rece.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Prajitura Schneider
2
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Cremes A la Cluj
4
Romania

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj
Prajitura cu foi si gem de prune
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune