Pizza din Faina Kamut cu Gorgonzola si Broccoli

Complexitate
redusa
Pizza din Faina Kamut cu Gorgonzola si Broccoli

Ingrediente

  • 300 gr faina Kamut
  • 2,5 gr drojdie de bere uscata
  • cca 70-80 % apa (adica cca 210-240 gr sau mai mult in functie de faina folosita de voi, daca este mai umeda sau mai uscata inghite mai multa sau mai putina apa)
  • sare
  • 1 lingura cu ulei
  • faina pentru presarat masa si tava

Mod de preparare

Pregatiti maiaua amestecind intr-un castron 90 gr faina cu drojdia si 150 gr apa. Obtineti un aluat foarte moale si lipicios. Acoperiti cu pelicula transparenta sau cu un stergar de in sau bumbac si lasati 1 ora sa dospeasca.

Dupa acest timp adaugati restul de faina, apa si sarea si framintati (ungetiva miinile cu uleiul macar la inceput caci este destul de lipicios fiind foarte hidratat). Cind ati obtinut un aluat care se desprinde de pe miini incepeti sa aduceti marginile aluatului spre centru repetind de mai multe ori apoi formati o bila pe care o lasati sa dospeasca in castron acoperit. Lasati sa dospeasca la temperatura camerei intr-un loc retras (la mine sunt 19°c in casa si a dospit cca 4 ore).

Dupa ce aluatul a crescut il rasturnati pe masa presarata cu faina si trageti cu miinile de margini ca sa il intindeti apoi apasati doar cu virfurile degetelor pe toata suprafata, se va aplatiza, largi si mai ales nu se strivesc toate bulele obtinute prin dospire. Intoarceti aluatul cu fata in jos si contiuati apasind cu buricele degetelor si tragind de margini pina cind obtineti dimensiunea tavii.

Puneti aluatul pe tava presarata cu faina sau malai si lasati sa mai dospeasca acoperit cit timp incalziti cuptorul bine, la temperatura maxima.

Puneti brinza si broccolo fiert la aburi si rupt in buchetele (inclusiv cotorul curatat si taiat bucati mici) pe aluatul de pizza si coaceti la foc mare asezind mai intii tava in partea de jos a cuptorului in primele 5-7 minute si apoi mutati tava in partea superioara a cuptorului pina cind e gata.
Ingredientele sunt pentru o tava de 36*30 cm si o pizza subtire (faca o vreti cu blat mai gros socotiti la aceasta tava 500 gr faina etc)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia