Pizza din Faina Kamut cu Gorgonzola si Broccoli

Complexitate
redusa
Pizza din Faina Kamut cu Gorgonzola si Broccoli

Ingrediente

  • 300 gr faina Kamut
  • 2,5 gr drojdie de bere uscata
  • cca 70-80 % apa (adica cca 210-240 gr sau mai mult in functie de faina folosita de voi, daca este mai umeda sau mai uscata inghite mai multa sau mai putina apa)
  • sare
  • 1 lingura cu ulei
  • faina pentru presarat masa si tava

Mod de preparare

Pregatiti maiaua amestecind intr-un castron 90 gr faina cu drojdia si 150 gr apa. Obtineti un aluat foarte moale si lipicios. Acoperiti cu pelicula transparenta sau cu un stergar de in sau bumbac si lasati 1 ora sa dospeasca.

Dupa acest timp adaugati restul de faina, apa si sarea si framintati (ungetiva miinile cu uleiul macar la inceput caci este destul de lipicios fiind foarte hidratat). Cind ati obtinut un aluat care se desprinde de pe miini incepeti sa aduceti marginile aluatului spre centru repetind de mai multe ori apoi formati o bila pe care o lasati sa dospeasca in castron acoperit. Lasati sa dospeasca la temperatura camerei intr-un loc retras (la mine sunt 19°c in casa si a dospit cca 4 ore).

Dupa ce aluatul a crescut il rasturnati pe masa presarata cu faina si trageti cu miinile de margini ca sa il intindeti apoi apasati doar cu virfurile degetelor pe toata suprafata, se va aplatiza, largi si mai ales nu se strivesc toate bulele obtinute prin dospire. Intoarceti aluatul cu fata in jos si contiuati apasind cu buricele degetelor si tragind de margini pina cind obtineti dimensiunea tavii.

Puneti aluatul pe tava presarata cu faina sau malai si lasati sa mai dospeasca acoperit cit timp incalziti cuptorul bine, la temperatura maxima.

Puneti brinza si broccolo fiert la aburi si rupt in buchetele (inclusiv cotorul curatat si taiat bucati mici) pe aluatul de pizza si coaceti la foc mare asezind mai intii tava in partea de jos a cuptorului in primele 5-7 minute si apoi mutati tava in partea superioara a cuptorului pina cind e gata.
Ingredientele sunt pentru o tava de 36*30 cm si o pizza subtire (faca o vreti cu blat mai gros socotiti la aceasta tava 500 gr faina etc)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti
Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci
Haiose

Haiose

Haiose
Cele mai apreciate rețete
Salata de boeuf (pentru Craciun)
1
Aperitive

Salata de boeuf (pentru Craciun)

Salata de boeuf (pentru Craciun)
Piersici
2
Dulciuri

Piersici

Piersici
Tort Racoros
4
Dulciuri

Tort Racoros

Tort Racoros
Piftie de Curcan
5
Aperitive

Piftie de Curcan

Piftie de Curcan
Parteneri
Pui crocant Godina
Bucataras.RO

Pui crocant Godina

CONCURS: DE LA BUCĂTAR LA JUSTIŢIAR – SE CAUTĂ UN PREPARAT DEMN DE A PURTA NUMELE GODINA

Pui crocant Godina
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Turta dulce cu miere
Gustos.RO

Turta dulce cu miere

Reteta de turta dulce cu miere. Turta dulce cu miere reteta simpla si delicioasa. Turta dulce decoarata cu glazura regala....

Turta dulce cu miere