Ideea acestui preparat cred că e una originală și se datorează dovleacului care mi-a mai rămas prin frigider, pe care nu puteam să îl las să se irosească. Așa a rezultat acest " deliciu de toamnă" , pe care l-am savurat într-o seară caldă de septembrie!
Mai întâi pregătim aluatul pentru pizza, amestecăm făina cu sarea, apoi cu drojdia dizolvată în apă, frământăm manual un aluat neted, elastic, puțin moale, nu prea lipicios, adăugând încă puțină făină și ulei de măsline.
Îl lăsăm la dospit, cca. 2 ore.
Între timp, pasam ingredientele pentru piureul de dovleac.
Vanata, ceapa, le curatam, le feliem rondele și le asezonam, apoi le prajim pe rând în puțin ulei de măsline, până se înmoaie.
Roșia o feliem rondele, apoi jumătăți, ardeiul și sunca julien.
Cascavalul îl razuim.
Când aluatul a dospit, îl împărțim în două, întindem cu mâna două pizza pe care punem piure de dovleac, cașcaval, restul ingredientelor, le asezonam, adăugând puțin ulei de măsline, sos pesto din loc în loc, și le coacem cate 30 de minute pe fiecare, la 200 de grade Celsius.
Poftă bună!
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaChecul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...
Chec la cana cu NutellaSe pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.
Supa de ceapa
Comentarii