Pizza Deliciul Toamnei

Portii
2
Timp pregatire
140 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Pizza Deliciul Toamnei

Ingrediente

  • Pentru blatul de pizza:
  • 500 de grame făină albă plus extra
  • 1 linguriță sare
  • 1/2 linguriță de drojdie uscată
  • 400 de ml apă călduță
  • Ulei de măsline
  • Pentru topping:
  • piure de dovleac
  • 1 vanata
  • 1 roșie
  • 1 ardei roșu kapia
  • 1 ceapă roșie
  • sos pesto
  • câteva felii de șuncă de porc
  • cașcaval de capră
  • sare, piper, ulei de măsline
  • Pentru piure de dovleac:
  • 250 de grame dovleac copt
  • smantana grasă fermentata
  • sare, piper, fulgi de chilli, ghimbir proaspăt ras, nucsoara , ulei de măsline

Mod de preparare

Ideea acestui preparat cred că e una originală și se datorează dovleacului care mi-a mai rămas prin frigider, pe care nu puteam să îl las să se irosească. Așa a rezultat acest " deliciu de toamnă" , pe care l-am savurat într-o seară caldă de septembrie!
Mai întâi pregătim aluatul pentru pizza, amestecăm făina cu sarea, apoi cu drojdia dizolvată în apă, frământăm manual un aluat neted, elastic, puțin moale, nu prea lipicios, adăugând încă puțină făină și ulei de măsline.
Îl lăsăm la dospit, cca. 2 ore.
Între timp, pasam ingredientele pentru piureul de dovleac.
Vanata, ceapa, le curatam, le feliem rondele și le asezonam, apoi le prajim pe rând în puțin ulei de măsline, până se înmoaie.
Roșia o feliem rondele, apoi jumătăți, ardeiul și sunca julien.
Cascavalul îl razuim.
Când aluatul a dospit, îl împărțim în două, întindem cu mâna două pizza pe care punem piure de dovleac, cașcaval, restul ingredientelor, le asezonam, adăugând puțin ulei de măsline, sos pesto din loc în loc, și le coacem cate 30 de minute pe fiecare, la 200 de grade Celsius.
Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Sufleu de cartofi
5
Aperitive

Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie