Pizza Deliciul Toamnei

Portii
2
Timp pregatire
140 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Pizza Deliciul Toamnei

Ingrediente

  • Pentru blatul de pizza:
  • 500 de grame făină albă plus extra
  • 1 linguriță sare
  • 1/2 linguriță de drojdie uscată
  • 400 de ml apă călduță
  • Ulei de măsline
  • Pentru topping:
  • piure de dovleac
  • 1 vanata
  • 1 roșie
  • 1 ardei roșu kapia
  • 1 ceapă roșie
  • sos pesto
  • câteva felii de șuncă de porc
  • cașcaval de capră
  • sare, piper, ulei de măsline
  • Pentru piure de dovleac:
  • 250 de grame dovleac copt
  • smantana grasă fermentata
  • sare, piper, fulgi de chilli, ghimbir proaspăt ras, nucsoara , ulei de măsline

Mod de preparare

Ideea acestui preparat cred că e una originală și se datorează dovleacului care mi-a mai rămas prin frigider, pe care nu puteam să îl las să se irosească. Așa a rezultat acest " deliciu de toamnă" , pe care l-am savurat într-o seară caldă de septembrie!
Mai întâi pregătim aluatul pentru pizza, amestecăm făina cu sarea, apoi cu drojdia dizolvată în apă, frământăm manual un aluat neted, elastic, puțin moale, nu prea lipicios, adăugând încă puțină făină și ulei de măsline.
Îl lăsăm la dospit, cca. 2 ore.
Între timp, pasam ingredientele pentru piureul de dovleac.
Vanata, ceapa, le curatam, le feliem rondele și le asezonam, apoi le prajim pe rând în puțin ulei de măsline, până se înmoaie.
Roșia o feliem rondele, apoi jumătăți, ardeiul și sunca julien.
Cascavalul îl razuim.
Când aluatul a dospit, îl împărțim în două, întindem cu mâna două pizza pe care punem piure de dovleac, cașcaval, restul ingredientelor, le asezonam, adăugând puțin ulei de măsline, sos pesto din loc în loc, și le coacem cate 30 de minute pe fiecare, la 200 de grade Celsius.
Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Bucataras.RO

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie

Deliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect! 

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia