Aluat:
Dizolvam drojia in putina apa calduta si un varf de lingurita de zahar. Amestecam cu aprox. 2 linguri de faina si lasam sa creasca cam 10 minute la caldura. Se pune faina intr-un vas mai mare, se face o groapa in mijloc in care se pune apa, sare, uleiul si maiaua. Se incorporeaza faina in acest amestec si se framanata cam 10 minute, pana cand aluatul se desprinde usor de mana. Apoi il lasam la dospit langa o sursa de caldura.
Tocam legumele rondele sau fasii.
Intindem aluatul in tava unsa cu putin ulei si ungem deasupra cu sos de rosii. Punem legumele taiate, maslinele si porumbul. Stropim cu ulei si condimentam cu cimbru si busuioc.
Dam la cuptorul incins la 180 de grade pentru aproximativ 45 de minute.
Cu o salata de cruditati sau cu ketchup de casa.
Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateUnii se feresc sa faca rulade, mie insa mi se par foarte simple. Aceasta este o gustare perfecta pentru orice ora, sa nu mai...
Aperitiv rulada cu spanac si branzeturiCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii