Pizza cu Dovleac

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Pizza cu Dovleac

Ingrediente

  • Pentru o tava 3730 cm:
  • Aluat:
  • 2 cani (ca si cele de ceai) cu faina
  • cca 60 % din cantitatea de faina apa la temperatura camerei
  • un virf de cutit drojdie uscata
  • sare
  • ulei
  • malai
  • Topping:
  • 150-200 gr de dovleac
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 1 catel de usturoi strivit cu latul cutitului
  • sare
  • 1 ramura de rozmarin si 4-5 frunze de salvie
  • 3/4 pahar cu suc de rosii
  • Facultativ:
  • 75 gr pancetta cuburi

Mod de preparare

Intr-un vas puneti drojdia la topit cu putina apa, adaugati apoi faina si apoi incet apa in care ati diluat sarea necesara, framintati si adaugati apa cit este nevoie ca sa obtineti un aluat moale si cit de cit nelipicios.

Lasati-l in castron sau pe masa acoperit si pregatiti tava:

Presarati malai si intindeti doar cu miinile apasind mai mult cu degetele dinspre centru spre margini aluatul (il intindeti putin pe masa de lucru si apoi il puneti in tava si continuati pina ajunge la dimensiunile tavii. Va fi foarte subtire, dar mai creste.

Cind l-ati intins bine in tava apasati pe toata aria lui cu virfurile degetelor ca sa ramina semne, mici gaurele (fara sa gauriti aluatul!) doar niste denivelari. Ungeti cu putin ulei cu o pensula sau cu mina dara fara sa apasati pe aluat toata suprafata, acoperiti tava cu un servet de pinza, atentie sa stea ca un cort deasupra ei si nu lipit pe aluatul uleios - si lasati sa dospeasca cit voi pregatiti toppingul/ sosul.

Curatati dovleacul de coaja si seminte si il taiati cuburi mici, il puneti in tigaie impreuna cu 1 lingura de ulei si un praf de sare la foc mic si cu capac. Amestecati din cind in cind, trebuie sa se inabuse putin. Adaugati usturoiul, ramurica de rozmarin si frunzele de salvie maruntite (cine n-are, nu pune) si sucul de rosii.

Lasati sa fiarba cca 20 min sau pina cind dovleacul e copt si sosul a devenit mai gros, s-a evaporat apa in exces.

Cind sosul e gata stingeti focul, recuperati usturoiul si crenguta de rozmarin pe care le aruncati si lasati la racit

Incalziti cuptorul la maxim.

Pe aluatul din tava acum dospit cit de cit turnati cu lingura sosul de dovleac si rosii racit la temperatura camerei (nu fierbinte).

Cine vrea, poate sa puna cuburile de pancetta /bacon deasupra. E facultativ.

Intropduceti tava mai intii in partea de jos a cuptorului cca 5 minute, apoi o mutati in jumatatea superioara a cuptorului pina cind aluatul e copt, timpul este in functie de cuptor (sa zic alte cca 10 minute).

Raciti putin si apoi taiati si serviti. Aluatul nu este pufos, ci subtire si putin crocant.
* Dovleacul pe care l-am folosit e Butternut Squash lat Cucurbita moschata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Mini rulada cu zmeura
2
Dulciuri

Mini rulada cu zmeura

Mini rulada cu zmeura
CONOPIDA SASEASCA LA CUPTOR
3
Aperitive

CONOPIDA SASEASCA LA CUPTOR

CONOPIDA SASEASCA LA CUPTOR
Supa crema de linte rosie
4
Salata de morcovi cu telina
5
Salate

Salata de morcovi cu telina

Salata de morcovi cu telina
Parteneri
Sangria cu vin roze, zmeura si grepfrut
Bucataras.RO

Sangria cu vin roze, zmeura si grepfrut

Astazi te voi te voi invata cum sa prepari o bautura ideala pentru o zi de vara: Sangria cu vin roze si zmeura. Reteta...

Sangria cu vin roze, zmeura si grepfrut
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri