Pizza cu Dovleac

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Pizza cu Dovleac

Ingrediente

  • Pentru o tava 3730 cm:
  • Aluat:
  • 2 cani (ca si cele de ceai) cu faina
  • cca 60 % din cantitatea de faina apa la temperatura camerei
  • un virf de cutit drojdie uscata
  • sare
  • ulei
  • malai
  • Topping:
  • 150-200 gr de dovleac
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 1 catel de usturoi strivit cu latul cutitului
  • sare
  • 1 ramura de rozmarin si 4-5 frunze de salvie
  • 3/4 pahar cu suc de rosii
  • Facultativ:
  • 75 gr pancetta cuburi

Mod de preparare

Intr-un vas puneti drojdia la topit cu putina apa, adaugati apoi faina si apoi incet apa in care ati diluat sarea necesara, framintati si adaugati apa cit este nevoie ca sa obtineti un aluat moale si cit de cit nelipicios.

Lasati-l in castron sau pe masa acoperit si pregatiti tava:

Presarati malai si intindeti doar cu miinile apasind mai mult cu degetele dinspre centru spre margini aluatul (il intindeti putin pe masa de lucru si apoi il puneti in tava si continuati pina ajunge la dimensiunile tavii. Va fi foarte subtire, dar mai creste.

Cind l-ati intins bine in tava apasati pe toata aria lui cu virfurile degetelor ca sa ramina semne, mici gaurele (fara sa gauriti aluatul!) doar niste denivelari. Ungeti cu putin ulei cu o pensula sau cu mina dara fara sa apasati pe aluat toata suprafata, acoperiti tava cu un servet de pinza, atentie sa stea ca un cort deasupra ei si nu lipit pe aluatul uleios - si lasati sa dospeasca cit voi pregatiti toppingul/ sosul.

Curatati dovleacul de coaja si seminte si il taiati cuburi mici, il puneti in tigaie impreuna cu 1 lingura de ulei si un praf de sare la foc mic si cu capac. Amestecati din cind in cind, trebuie sa se inabuse putin. Adaugati usturoiul, ramurica de rozmarin si frunzele de salvie maruntite (cine n-are, nu pune) si sucul de rosii.

Lasati sa fiarba cca 20 min sau pina cind dovleacul e copt si sosul a devenit mai gros, s-a evaporat apa in exces.

Cind sosul e gata stingeti focul, recuperati usturoiul si crenguta de rozmarin pe care le aruncati si lasati la racit

Incalziti cuptorul la maxim.

Pe aluatul din tava acum dospit cit de cit turnati cu lingura sosul de dovleac si rosii racit la temperatura camerei (nu fierbinte).

Cine vrea, poate sa puna cuburile de pancetta /bacon deasupra. E facultativ.

Intropduceti tava mai intii in partea de jos a cuptorului cca 5 minute, apoi o mutati in jumatatea superioara a cuptorului pina cind aluatul e copt, timpul este in functie de cuptor (sa zic alte cca 10 minute).

Raciti putin si apoi taiati si serviti. Aluatul nu este pufos, ci subtire si putin crocant.
* Dovleacul pe care l-am folosit e Butternut Squash lat Cucurbita moschata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.