Pizza cu Dovleac

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Pizza cu Dovleac

Ingrediente

  • Pentru o tava 3730 cm:
  • Aluat:
  • 2 cani (ca si cele de ceai) cu faina
  • cca 60 % din cantitatea de faina apa la temperatura camerei
  • un virf de cutit drojdie uscata
  • sare
  • ulei
  • malai
  • Topping:
  • 150-200 gr de dovleac
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 1 catel de usturoi strivit cu latul cutitului
  • sare
  • 1 ramura de rozmarin si 4-5 frunze de salvie
  • 3/4 pahar cu suc de rosii
  • Facultativ:
  • 75 gr pancetta cuburi

Mod de preparare

Intr-un vas puneti drojdia la topit cu putina apa, adaugati apoi faina si apoi incet apa in care ati diluat sarea necesara, framintati si adaugati apa cit este nevoie ca sa obtineti un aluat moale si cit de cit nelipicios.

Lasati-l in castron sau pe masa acoperit si pregatiti tava:

Presarati malai si intindeti doar cu miinile apasind mai mult cu degetele dinspre centru spre margini aluatul (il intindeti putin pe masa de lucru si apoi il puneti in tava si continuati pina ajunge la dimensiunile tavii. Va fi foarte subtire, dar mai creste.

Cind l-ati intins bine in tava apasati pe toata aria lui cu virfurile degetelor ca sa ramina semne, mici gaurele (fara sa gauriti aluatul!) doar niste denivelari. Ungeti cu putin ulei cu o pensula sau cu mina dara fara sa apasati pe aluat toata suprafata, acoperiti tava cu un servet de pinza, atentie sa stea ca un cort deasupra ei si nu lipit pe aluatul uleios - si lasati sa dospeasca cit voi pregatiti toppingul/ sosul.

Curatati dovleacul de coaja si seminte si il taiati cuburi mici, il puneti in tigaie impreuna cu 1 lingura de ulei si un praf de sare la foc mic si cu capac. Amestecati din cind in cind, trebuie sa se inabuse putin. Adaugati usturoiul, ramurica de rozmarin si frunzele de salvie maruntite (cine n-are, nu pune) si sucul de rosii.

Lasati sa fiarba cca 20 min sau pina cind dovleacul e copt si sosul a devenit mai gros, s-a evaporat apa in exces.

Cind sosul e gata stingeti focul, recuperati usturoiul si crenguta de rozmarin pe care le aruncati si lasati la racit

Incalziti cuptorul la maxim.

Pe aluatul din tava acum dospit cit de cit turnati cu lingura sosul de dovleac si rosii racit la temperatura camerei (nu fierbinte).

Cine vrea, poate sa puna cuburile de pancetta /bacon deasupra. E facultativ.

Intropduceti tava mai intii in partea de jos a cuptorului cca 5 minute, apoi o mutati in jumatatea superioara a cuptorului pina cind aluatul e copt, timpul este in functie de cuptor (sa zic alte cca 10 minute).

Raciti putin si apoi taiati si serviti. Aluatul nu este pufos, ci subtire si putin crocant.
* Dovleacul pe care l-am folosit e Butternut Squash lat Cucurbita moschata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Paris Brest

Paris Brest

Paris Brest
Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata

Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata

Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
1
Carte de bucate

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Spaghete carbonara reţetă
2
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged
3
Dulciuri

Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged

Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Reţetă de preparare a papanaşilor cu Smântână și Dulceață de Afine
5
Produse de panificatie si patiserie

Reţetă de preparare a papanaşilor cu Smântână și Dulceață de Afine

Reţetă de preparare a papanaşilor cu Smântână și Dulceață de Afine
Parteneri
Chec la cana cu Nutella
Culinar.RO

Chec la cana cu Nutella

Checul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...

Chec la cana cu Nutella
Supa de ceapa
Gustos.RO

Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.

Supa de ceapa