Pitute Impletite

Complexitate
redusa
Pitute Impletite

Ingrediente

  • 1 kg faina alba
  • 400 g cartofi
  • sare
  • 30 g drojdie proaspata

Mod de preparare

Se pun la fiert cartofii cu coaja in apa cu sare. Dupa ce au fiert ii curatam si ii zdrobim lasandu-i la racit.

Drojdia o dizolvam in prealabil in 100 ml apa calduta cu 1 lingurita sare si o turnam in mijlocul fainii puse in vas si amestecam pana obtinem o maia pe care o lasam la dospit. Dupa ce a dospit plamadeala (maiaua) adaugam cartofii zdrobiti, 1 lingura rasa sare si apa calduta pana obtinem un aluat nu prea tare, dar nici prea moale pe care il framantam bine pana apar basici.

Lasam la dospit la loc caldut acoperit pana cand aluatul isi dubleaza volumul.

Pe masa presarata cu faina turnam aluatul si il portionam in mai multe bucati. Fiecare bucata il intindem cu grija in fasii mai late si le vom taia in 3 fasii in asa fel incat la una din parti sa fie impreunate (pentru a le putea impleti mai usor ) pe care le vom impleti tot cate 3. Inchidem impletitura si asezam painicile in tava pe hartia de copt cu inchizatura in partea de jos.

De acum pornim cuptorul la foc mare si aluatul il lasam in tava sa dospeasca inca o jumate de ora.

Direct pe plita cuptorului asezam si un vas cu apa rece. Introducem tava cu painici. La inceput lasam cuptorul cca 15 min. la foc tare apoi reducem focul la jumate. Lasam la copt pana deasupra painicile sunt frumos rumenite.

Pofta Buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

Încântă-ți papilele gustative cu această rețetă rafinată de spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate....

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate
Cele mai apreciate rețete
Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
1
Conserve, muraturi

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna

Tocana de legume cu morcov si orez este o conserva minunata pentru iarna, care nu lipseste niciodata din camara mea.

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
Tavalita cu Nuca
3
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
Parteneri
Merluciu cu legume si sos de rosii
Bucataras.RO

Merluciu cu legume si sos de rosii

Pestele este pe cat de bun pe atit de sanatos ... mai ales daca il servim alaturi de legume si sos de rosii facut proaspat cu...

Merluciu cu legume si sos de rosii
Dulceata de caise
Culinar.RO

Dulceata de caise

Am avut cateva caise pe acasa care stateau sa se strice . In urma cu vreo luna si jumatate am comandat Green Sugar gelifiant...

Dulceata de caise
Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Gustos.RO

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise - reteta de tarta rustica cu caise. Descopera cum sa prepari o tarta delicioasa si usor de facut, perfecta...

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia