Pitute Impletite

Complexitate
redusa
Pitute Impletite

Ingrediente

  • 1 kg faina alba
  • 400 g cartofi
  • sare
  • 30 g drojdie proaspata

Mod de preparare

Se pun la fiert cartofii cu coaja in apa cu sare. Dupa ce au fiert ii curatam si ii zdrobim lasandu-i la racit.

Drojdia o dizolvam in prealabil in 100 ml apa calduta cu 1 lingurita sare si o turnam in mijlocul fainii puse in vas si amestecam pana obtinem o maia pe care o lasam la dospit. Dupa ce a dospit plamadeala (maiaua) adaugam cartofii zdrobiti, 1 lingura rasa sare si apa calduta pana obtinem un aluat nu prea tare, dar nici prea moale pe care il framantam bine pana apar basici.

Lasam la dospit la loc caldut acoperit pana cand aluatul isi dubleaza volumul.

Pe masa presarata cu faina turnam aluatul si il portionam in mai multe bucati. Fiecare bucata il intindem cu grija in fasii mai late si le vom taia in 3 fasii in asa fel incat la una din parti sa fie impreunate (pentru a le putea impleti mai usor ) pe care le vom impleti tot cate 3. Inchidem impletitura si asezam painicile in tava pe hartia de copt cu inchizatura in partea de jos.

De acum pornim cuptorul la foc mare si aluatul il lasam in tava sa dospeasca inca o jumate de ora.

Direct pe plita cuptorului asezam si un vas cu apa rece. Introducem tava cu painici. La inceput lasam cuptorul cca 15 min. la foc tare apoi reducem focul la jumate. Lasam la copt pana deasupra painicile sunt frumos rumenite.

Pofta Buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia