Se divolva drojdia in apa (mai bine numai in 100 ml de apa pt motivul de ai sus). Se adauga apa si drojdia peste faina (pe care eu am trecut-o prin ciur - cel de malai caci semola de griu dur e mai mare macinata si nu cred ca trecea prin ciurul de faina).
Se amesteca si se adauga si sarea. Se framinta bine pina nu se mai lipeste de miini. Eu am mai adaugat faina caci era prea lipicioasa.
Se imparte in 4 parti, se fac bile si se lasa la crescut pe o farfurie acoperita.
In reteta originala zice 10 min, mie imi pare cam putin, si asa ca am lasat mai multicel.
Se pune tigaia la incalzit fara nimic in ea si se intinde fiecare bila de aluat la o grosime de 1 cm..
Se pun pe tigaia incinsa si se coc.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii