Se divolva drojdia in apa (mai bine numai in 100 ml de apa pt motivul de ai sus). Se adauga apa si drojdia peste faina (pe care eu am trecut-o prin ciur - cel de malai caci semola de griu dur e mai mare macinata si nu cred ca trecea prin ciurul de faina).
Se amesteca si se adauga si sarea. Se framinta bine pina nu se mai lipeste de miini. Eu am mai adaugat faina caci era prea lipicioasa.
Se imparte in 4 parti, se fac bile si se lasa la crescut pe o farfurie acoperita.
In reteta originala zice 10 min, mie imi pare cam putin, si asa ca am lasat mai multicel.
Se pune tigaia la incalzit fara nimic in ea si se intinde fiecare bila de aluat la o grosime de 1 cm..
Se pun pe tigaia incinsa si se coc.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaDe cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L DigitalO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii