Pasca impletita

Portii
12
Timp pregatire
80 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
ridicata
Pasca impletita

Ingrediente

  • 25 g drojdie proaspătă,
  • 2 ouă,
  • 3 linguri zahăr,
  • 200 ml lapte călduţ,
  • 180 ml apă călduţă,
  • 1 linguriţă rasă cu sare,
  • 600 g făină,
  • aprox 100 ml ulei pentru frământat,
  • pentru crema de brânză:
  • 500 g brânză dulce,
  • 4 linguri zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat,
  • 2 ouă + 1 albuş,
  • Stafide,
  • 1 gălbenuş, puţin lapte şi puţin zahăr pentru uns.
  • Dimensiuni tavă de copt rotundă: 25 cm diametru

Mod de preparare

Anul acesta am pregătit pască împletită cu brânză dulce, într-un mod diferit de ce am mai pregătit altă dată. A ieşit peste aşteptările mele, am rezistat cu greu să nu ciugulesc din ea până a doua zi, iar felul cum s-a bucurat naşa mea de ea când i-am dăruit-o m-a bucurat şi mai tare.

Mod de preparare:
Se fărâmă drojdia şi se dizolvă în puţin lapte călduţ, se amestecă apoi cu ouăle, zahărul, restul de lapte, apa şi sare. Se amestecă adăugând făina până când aluatul devine consistent. Eu l-am mutat apoi într-un vas înalt de plastic pentru că frământ mai uşor în el. Se frământă, adăugând mereu puţin câte puţin uleiul.
Se acoperă cu folie şi se lasă la crescut până îşi dublează volumul.

Pentru crema de brânză: se amesteca brânza dulce cu zahărul, zahărul vanilat, gălbenuşurile, apoi se încorporează treptat albuşurile bătute spumă.

Se împarte aluatul în trei părţi: 2 mai mari şi una mai mică. Se presară făină pe masa de lucru sau se lucrează pe o planşetă din silicon.
Din primul aluat (mai micuţ) se întinde o foaie, care va fi baza păştii şi care se aşază într-o formă rotundă pentru copt (cu foaie de copt sau unsă cu grăsime şi tapetată cu făină). Se ridică cu degetele aluatul pe marginile tăvii şi se presează puţin, ca să nu se verse umplutura.
Din al doilea aluat (şi cel mai mare) se întinde o foaie care se împarte în 6 fâşii, care se ung cu doar puţină umpltură, apoi se formează 2 împletituri. Se aşază împletiturile sub forma unui cerc, peste baza păştii.
În mijloc se umple cu crema de brânză.
Din al treilea aluat (mai micuţ) se întinde o foaie care se împarte în 4 fâşii: acestea se răsucesc două câte două şi se formează crucea.
Eu am mai lăsat la crescut în tavă pentru că am avut cozonacii la cuptor, dar se poate unge imediat cu gălbenuş amestecat cu puţin lapte, se presară zahăr şi se coace la cuptorul preîncălzit, la foc mic, aprox 40 de minute.

Timp de pregătire: 1h 20min
Timp de coacere: 40min
Porţii: 12
Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/04/pasca-impletita.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Tavalita cu Nuca
1
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Tarta frangipane cu pere
2
Dulciuri

Tarta frangipane cu pere

Tarta frangipane cu pere
Tarta cu blat fraged si aromat cu ciupercute si baby spanac
3
Aperitive

Tarta cu blat fraged si aromat cu ciupercute si baby spanac

Tarta cu blat fraged si aromat cu ciupercute si baby spanac
Drob de pui
4
Aperitive

Drob de pui

Drob de pui
Foi Lica cu nuca
5
Dulciuri

Foi Lica cu nuca

Foi Lica cu nuca
Parteneri
Musaca de zucchini (dovlecei) cu carne tocata la cuptor
Bucataras.RO

Musaca de zucchini (dovlecei) cu carne tocata la cuptor

De cateva zile tot imi statea gandul la un preparat de genul acesta. Nu am gasit nici o reteta exact cum imi doream eu, asa...

Musaca de zucchini (dovlecei) cu carne tocata la cuptor
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri