Pasca super fina fara aluat

Portii
6
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa
Pasca super fina fara aluat

Ingrediente

  • 400 g crema de branza ( eu am folosit Philadelphia)
  • 60 g zahar pudra
  • 60 g unt (la temperatura camerei)
  • 6 galbenusuri
  • 200 ml smantana pentru frisca 30% grasime (la temperatura camerei)
  • 10 ml esenta de vanilie sau zeama de lamaie (in functie de preferinte)
  • 80 g faina (cernuta)
  • Pentru bezea:
  • 6 albusuri reci de la frigider
  • un praf de sare
  • 100 g zahar pudra

Mod de preparare

Pentru inceput, separam ouale, iar albusurile le dam la frigider.

Crema de branza o mixam cu zaharul pana devine fina, adaugam si untul, mixam pana omogenizam bine compozitia. Pe urma, adaugam galbenusurile, batute foarte putin, smantana pentru frisca, esenta de vanilie si continuam sa mixam, pana obtinem un aluat moale si fin. Cernem faina si o adaugam toata odata, apoi mixam pana o incorporam in aluat.

Aluatul obtinut trebuie sa fie cremos si foarte fin.

Pentru bezea:

Batem albusurile reci spuma cu praful de sare, pana devine o spuma, adaugam 1/3 din zaharul pudra si continuam sa mixam, pana cand zaharul s-a topit, adaugam si restul de zahar si mixam bine la viteza mare, pana cand obtinem o bezea lucioasa si consistenta.

Peste aluat, adaugam 1/3 din compozitia de bezea si mixam bine pana la omogenizare, pe urma adaugam restul de bezea si o incorporam usor cu o spatula de silicon de jos in sus.
Turnam compozitia rezultata, intr-o forma de tort de 26 cm tapetata cu hartie de copt, apoi batem tava de masa, pentru a indeparta bulele de aer. Invelim fundul tavii in folie de aluminiu, pentru a evita arderea prajiturii si o dam la cuptorul preincalzit la 160 grade C, pentru 60 minute sau pana se rumeneste frumos deasupra.
Cand este gata, o lasam sa se raceasca in cuptor, cu usa intre-deschisa pentru a evita lasarea brusca.
Varianta aceasta de pasca este fina, moale, cu o textura putin umeda, dar matasoasa, usoara si foarte pufoasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Paste - Fettucina Alfredo
5
Paste

Paste - Fettucina Alfredo

Paste - Fettucina Alfredo
Parteneri
Fursecuri cu unt si cocos
Bucataras.RO

Fursecuri cu unt si cocos

Am vazut aceasta reteta acum mai mult timp pe blogul Laurei Laurentiu si am salvat-o cu gandul sa prepar si eu aceste...

Fursecuri cu unt si cocos
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura