Pasca cu branza si stafide

Portii
6
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Pasca cu branza si stafide

Ingrediente

  • 350 g aluat de cozonac
  • 350 g branza de vaci
  • sare
  • 3 oua + un albus de ou
  • esenta de vanilie
  • zahar dupa gust
  • stafide
  • 1 galbenus de ou pentru uns

Mod de preparare

Branza de vaci o amestecam cu sarea, zaharul, ouale si esenta de vanilie. Dupa ce am omogenizat bine totul, adaugam si stafidele pe care le-am fiert putin in apa cu esenta de rom.

Intr-o tava rotunda de 24 cm, am pus aluatul de cozonac pe care l-am intins usor cu mana, de cca. 0.5 cm grosime. In mijloc, am asezat umplutura de branza, iar surplusul de aluat, l-am dat peste umplutura, apoi am uns totul cu galbenus de ou. Dam tava la cuptorul incins, pana ce pascuta se rumeneste frumos deasupra, cca. 30 minute la foc mediu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa