Reţetă de preparare a papanaşilor cu Smântână și Dulceață de Afine

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Reţetă de preparare a papanaşilor cu Smântână și Dulceață de Afine

Ingrediente

  • 350 g ricotta
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 2 oua
  • ~ 200 g faina
  • ulei pentru prajit
  • Pentru servit:
  • Dulceata (am am folosit de afine)
  • Smantana

Mod de preparare

Reţetă de preparare a papanaşilor cu Smântână și Dulceață de Afine

Mod de preparare:
Intr-un vas se amesteca branza cu ouale, sarea, zaharul si praful de copt. Se omogenizeaza faina treptat. Cantitatea de faina poate varia in functie de tipul fainii, de marimea oualor si de tipul de ricotta. Mie mi-au intrat 200 g de faina. Aluatul obtinut trebuie sa fie moale, dar manevrabil.

Din cantitatile mentionate se obtin 5 papanasi. Prin urmare, impartiti o data aluatul in 5. Pentru a obtine fiecare inel, eu am portionat fiecare cincime din aluat astfel:
* o jumatate pentru inelul de la baza
* 2/3 din a doua jumatate pentru inelul din mijloc
* 1/3 din a doua jumatate pentru \" mot\"

Dupa portionare, am modelat inelele cu mana (consistenta aluatului permite asta fara probleme). Presupun ca daca as fi folosit ustensile dedicate ar fi iesit mai frumosi, dar eu nu am inca bucataria foarte dotata. :)

Se prajesc in ulei incins. Daca uleiul este exagerat de fierbinte, exista riscul ca papanasii sa se arda in exterior si sa ramana cruzi in interior. Prin urmare, tineti focul spre mediu.

Dupa prajire, se ansambleaza fiecare papanas, se pun 2 linguri de smantana si 2 linguri de dulceata si se consuma calzi.
Eu am folosit ricotta pentru ca n-am gasit branza de vaci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Haiose

Haiose

Haiose
Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen
Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca - un desert imbietor
1
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
2
Garnituri

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
Friptura pomana porcului
3
Fripturi

Friptura pomana porcului

Friptura pomana porcului
Parteneri
Prajitura cu foi de zahar ars
Culinar.RO

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce