Se dizolva drojdia in laptele si apa caldute. Se pune faina intr-un castron se face o gaura in mijloc se adauga compozitia cu laptele, mierea se amesteca dupa care se adauga sarea si uleiul. Se framanta bine si se lasa 2 ore la crescut.
Dupa ce a crescut se intinde ca si cozonacul si se ruleaza.
Se tapeteaza o tava de cozonac de 30 cm. cu hartie de copt si se pune painea inauntru se mai lasa la crescut 1 ora. Se unge cu lapte si se coace la 170 grade pt. 35 min.
Dupa ce e gata se scoate din cuptor se unge din nou cu lapte si se acopera cu un prosop ud se lasa acoperit pana s-a racit.
Este o paine care se poate manca cu mezeluri sau nutella, gemuri si simpla e foarte buna.
Foarte bune calde langa o cana de lapte, dar si reci la pachetel.
Rulouri cu finetiRetete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Comentarii