Palarioare cu aluat de casa, carne, ciuperci si verdeata. Pot fi servite calde, dar pot fi luate si la pachet la serviciu sau in drumetii. Sunt simple si satioase.
Mod de preparare:
Pentru aluat: se dizolva drojdia in apa calduta, se adauga putin zahar, apoi sare, uleiul de masline si faina cat cuprinde. Se amesteca bine si se framanta pana se desprinde aluatul de pe maini. Coca trebuie sa fie suficient de tare pentru intins.
Aluatul se lasa o jumatate de ora la dospit.
Pentru umplutura: se caleste carnea intr-o tigaie cu putin ulei incins, se condimenteaza dupa gust, iar cand se rumeneste bine, se da de pe foc. Dupa ce s-a racit, se incorporeaza oul. Eu am pus ciupercile si verdeata tocata marunt numai in cateva palarioare, pentru ai mei. Eu le prefer doar cu carne.
Aluatul se mai framanta putin apoi se intinde in foaie potrivit de subtire, se taie in cercuri cu ajutorul unui pahar. Se ia un cerc de aluat, se umple cu carne, iar daca va plac ciupercile si verdeata, adaugati-le si pe ele, apoi se acopera cu un alt cerc de aluat si se da forma de palarioara cu ajutorul unei furculite. Se taie din nou cu paharul, pentru a indeparta excesul de aluat.
Se ung palarioarele cu oul batut bine si se asaza intr-o tava cu foaie de copt.
Se dau la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, cam 25 de minute sau pana se rumenesc.
Sfat! Acest tip de aluat e potrivit pentru pizza, placinte, strudele, pateuri.
Pofta Buna!
Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/10/palarioare-cu-carne-ciuperci-si-verdeata.html
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustAm preparat o mancarica tare buna pe care puteti sa o incercati si cu piept de pui, sau, de ce nu, si cu carne de vita.
Spaghete cu carne de porc, legume mexicane si sos de rosiiDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii