Cu 12 ore inainte de a trece la framantat facem o maia cu jumatatea din cantitatea de drojdie putina faina o cana cu zar. Lasam de seara pana dimineata pentru a obtine o cantitate de acritura cat mai mare.
Faina cernuta si amestecata intr-un vas in care sa putem framanta punem si pesmetul si incalzim zarul si la un litru de apa. Fierbem cartofii si facem un piure pe care trebuie sa-l lasam la racit.
In vasul de framantat avem fainurile, spargem in mijloc si venim cu maiaua gata facuta, restul de drojdie zazarul uleiul si o cana de zar si mai facem o mica maia. Sare de jur inprejurul vasului atat cat consideram necesar si aducem pire ul si l v om adauga peste maiaua a doua.
Folosim la framantat cantitatea de zar si daca mai este nevoie mai adaugam apa calda, Temperatura aluatului sa fie la 40 de grade>
Timp de dospire la loc caldut si invelit aproape o ora in care pregatim tavile, precum si cuptorul la 230-240 de grade. Este un raport direct proportional cu calitatea fainii folosite la reteta.
Dupa dospire se trece la dizizare si modelare urmand o alta predospire.
Dupa predospire se spoieste dupa caz si nevoie, se cresteaza si se baga la cuptor.
Timpul de coacere, in jur de 50 min
Modelata in fel si fel de moduri da nastere la atatea feluri de produse la cat nici nu ne am inchipuit noi. La rang de cinste este painea mare dubla cum o mai numesc brutarii.
Nu-i asa ca de multe ori va ramane mamaliguta si nu stiti ce sa faceti cu ea? Eu am gasit aceasta reteta la Epurasha si am...
Pernute crocante din mamaligutaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii