Painea cu Cartof

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ! kg de faina tip 650
  • 0,5 kg de faina820
  • 650 de ml de zar
  • pesmet 100 gr drojdie de bere 35 gr
  • sare
  • apa, zahar o lingura
  • ulei 50 ml
  • Cartof 500 gr

Mod de preparare

Cu 12 ore inainte de a trece la framantat facem o maia cu jumatatea din cantitatea de drojdie putina faina o cana cu zar. Lasam de seara pana dimineata pentru a obtine o cantitate de acritura cat mai mare.

Faina cernuta si amestecata intr-un vas in care sa putem framanta punem si pesmetul si incalzim zarul si la un litru de apa. Fierbem cartofii si facem un piure pe care trebuie sa-l lasam la racit.

In vasul de framantat avem fainurile, spargem in mijloc si venim cu maiaua gata facuta, restul de drojdie zazarul uleiul si o cana de zar si mai facem o mica maia. Sare de jur inprejurul vasului atat cat consideram necesar si aducem pire ul si l v om adauga peste maiaua a doua.

Folosim la framantat cantitatea de zar si daca mai este nevoie mai adaugam apa calda, Temperatura aluatului sa fie la 40 de grade>

Timp de dospire la loc caldut si invelit aproape o ora in care pregatim tavile, precum si cuptorul la 230-240 de grade. Este un raport direct proportional cu calitatea fainii folosite la reteta.
Dupa dospire se trece la dizizare si modelare urmand o alta predospire.

Dupa predospire se spoieste dupa caz si nevoie, se cresteaza si se baga la cuptor.
Timpul de coacere, in jur de 50 min
Modelata in fel si fel de moduri da nastere la atatea feluri de produse la cat nici nu ne am inchipuit noi. La rang de cinste este painea mare dubla cum o mai numesc brutarii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
3
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Inghetata de trandafiri si banane
4
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Prajitura cu ciocolata si jeleu de capsuni
Bucataras.RO

Prajitura cu ciocolata si jeleu de capsuni

Prajitura cu ciocolata si jeleu de capsuni
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti