Cu 12 ore inainte de a trece la framantat facem o maia cu jumatatea din cantitatea de drojdie putina faina o cana cu zar. Lasam de seara pana dimineata pentru a obtine o cantitate de acritura cat mai mare.
Faina cernuta si amestecata intr-un vas in care sa putem framanta punem si pesmetul si incalzim zarul si la un litru de apa. Fierbem cartofii si facem un piure pe care trebuie sa-l lasam la racit.
In vasul de framantat avem fainurile, spargem in mijloc si venim cu maiaua gata facuta, restul de drojdie zazarul uleiul si o cana de zar si mai facem o mica maia. Sare de jur inprejurul vasului atat cat consideram necesar si aducem pire ul si l v om adauga peste maiaua a doua.
Folosim la framantat cantitatea de zar si daca mai este nevoie mai adaugam apa calda, Temperatura aluatului sa fie la 40 de grade>
Timp de dospire la loc caldut si invelit aproape o ora in care pregatim tavile, precum si cuptorul la 230-240 de grade. Este un raport direct proportional cu calitatea fainii folosite la reteta.
Dupa dospire se trece la dizizare si modelare urmand o alta predospire.
Dupa predospire se spoieste dupa caz si nevoie, se cresteaza si se baga la cuptor.
Timpul de coacere, in jur de 50 min
Modelata in fel si fel de moduri da nastere la atatea feluri de produse la cat nici nu ne am inchipuit noi. La rang de cinste este painea mare dubla cum o mai numesc brutarii.
Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfectaPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorChec cu portocale si caise uscate, o reteta aromata si delicioasa, perfecta pentru desert sau gustari.Gustul proaspat de...
Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasaUn chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...
Chec cu portocaleIncearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Comentarii