Paine Taraneasca

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1 kg de faina de grau tip 650
  • - apa
  • - sare
  • - drojdie

Mod de preparare

Cu 6 ore inainte de a framanta facem intr-un castonel o cana de faina cu o cana de apa calduta (de vara) de paine mestecam bine sa fie destul de omogena.

Lasam aproape 2 ceasuri bune la loc caldut si acoperit.
Onuca de drojdie data in doua si inca o cana de faina ne va fi indeajuns sa facem maiaua.

Prima compozitie o denumim bass iar dupa 2 ore trecem sa facem maiaua. Drojdia cu putina apa calduta, mestecata bine pusa peste bass, venim si cu faina si facem un aluat moale pe care il lasam alte doua ore la dospit.

Cu maiaua obtinuta cu cealalta cantitate de drojdie si cu restul de faina facem un aluat mai consistent de cat maiaua pe care il lasam la dospit aproape o ora.

Incalzim cuptorul la o temperatura de 240 de grade Celsius iar intre timp pregatim tavile, le curatamsi le ungem dupa care le tapetam cu faina sa nu se prinda painea de tava. Din acest aluat astfel obtinut in raport de maiestria noastra v-om obtine o gama larga de produse de panificatie inclusiv painea taraneasca.

Dupa modelare asezam painea in tavi si o lasam iar la dospit 25 de min.
Laintroducere in cuptor o spoim cu bulamaci (faina fiarta in apa, 15 % faina la un kg de faina).
Coacerea va dura 50-55 de minute daca temperatura a fost optima
Va rezulta un produs de calitate superioara datorita acriturii obtinute in mod natural, a fermentarii indelungate si a eliminarii aproape intotalitate a bioxidului de carbon, un produs complet natural daca stam sa ne gandim, un produs rezistent in timp, cu o porozitate uniforma

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
5
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Parteneri
Supa de rosii coapte cu usturoi (Gazpacho)
Bucataras.RO

Supa de rosii coapte cu usturoi (Gazpacho)

Astazi vin cu o reteta ideala pentru caldura de afara, supa de rosii coapte cu usturoi, servita rece, cu legume proaspete gen...

Supa de rosii coapte cu usturoi (Gazpacho)
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola