Paine Neframantata - Reteta Foarte Rapida

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Paine Neframantata - Reteta Foarte Rapida

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 500 ml apa calda
  • un plic de drojdie uscata (7 gr)
  • 1 lingurita de sare (sau 1 si jumatate daca vreti mai sarata)
  • 1 lingurita de zahar
  • ulei sau unt pentru uns tava

Mod de preparare

Se pune intr-un castron faina cernuta si se aseaza deasupra, sarea si zaharul, precum si drojdia uscata.

Cu o furculita se amesteca toate, apoi se ia o lingura de lemn. Incepem sa adaugam apa calda peste amestecul uscat si cu lingura de lemn omogenizam. Nu va speriati de cantitatea de apa mare, aluatul la final trebuie sa fie foarte, foarte moale, trebuie sa curga. Mai greu, dar curge.

Dupa ce am incorporat toata apa, batem cu lingura de lemn de cateva ori ca sa spargem eventualele cocoloase de faina ramase nesparte dupa care turnam amestecul intr-o tava unsa cu ulei sau cu unt. Aluatul in tava trebuie sa fie pana la jumatatea inaltimii tavii.

Acoperim si lasam la loc cald pana ce aluatul a crescut pana la marginea tavii (circa jumatate de ora).

Preincalzim cuptorul la foc mediu si introducem painea in cuptor, coacem circa jumatate de ora.
Reteta este cea mai simpla dintre retetele de paine, dar diferenta o face apa si consistenta aluatului.

Normal ca aici va puteti juca cu cantitatile, daca doriti sa aveti o textura mai putin umeda, folositi cu cateva lingurite de apa mai putin, se poate adauga marar sau orice alt fel de planta aromata, deasemenea cantitatea de apa micsorata face ca painea sa creasca mai mult... Decizia va apartine eu doar am vrut sa punctez rapiditatea acestei retete de paine.

Mi-a luat circa o ora si jumatate de cand am inceput sa pregatesc ingredientele, sa le cantaresc si pana am terminat de copt painica... e super buna si la gust si se pastreaza proaspata cateva zile.

PS: Aveti grija sa nu lasati aluatul sa creasca mai mult decat sant peretii tavii pentru ca fiind asa de moale si destul de curgator nu va creste mai inalt decat tava si se va prelinge pe peretii vasului.
Chiar ca e rapida painica asta si e tare buna, are o textura afanata si iti da senzatia ca este putin umeda. Daca pui mana pe miez e copt si uscat, daca apesi sau strangi de miez isi revine la loc indata si se face foarte repede, iar coaja este moale, foarte usor crocanta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Nectar de caise

Nectar de caise

Nectar de caise
Prajitura cu sos de cirese

Prajitura cu sos de cirese

Prajitura cu sos de cirese
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Dulceaţă de căpșuni reţetă
1
Conserve, muraturi

Dulceaţă de căpșuni reţetă

Dulceaţă de căpșuni reţetă
Cartofi-evantai cu cascaval
3
Garnituri

Cartofi-evantai cu cascaval

Cartofi-evantai cu cascaval
Briose cu visine (sau orice fruct)
4
Dulciuri

Briose cu visine (sau orice fruct)

Briose cu visine (sau orice fruct)
Prajitura La Metru
5
Dulciuri

Prajitura La Metru

Prajitura La Metru
Parteneri
Quesadilla
Bucataras.RO

Quesadilla

Am fost duminica la un restaurant cu specific mexican si mi s-a deschis apetitul pentru retete mexicane:D Am inceput usor cu...

Quesadilla
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Culinar.RO

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi

Retete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Spuma de capsuni
Gustos.RO

Spuma de capsuni

Reteta de spuma de capsuni. Spuma de capsuni cu albusuri gatite. Reteta de spuma de capsuni cu bezea italiana. Retete cu...

Spuma de capsuni