Paine Neframantata - Reteta Foarte Rapida

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Paine Neframantata - Reteta Foarte Rapida

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 500 ml apa calda
  • un plic de drojdie uscata (7 gr)
  • 1 lingurita de sare (sau 1 si jumatate daca vreti mai sarata)
  • 1 lingurita de zahar
  • ulei sau unt pentru uns tava

Mod de preparare

Se pune intr-un castron faina cernuta si se aseaza deasupra, sarea si zaharul, precum si drojdia uscata.

Cu o furculita se amesteca toate, apoi se ia o lingura de lemn. Incepem sa adaugam apa calda peste amestecul uscat si cu lingura de lemn omogenizam. Nu va speriati de cantitatea de apa mare, aluatul la final trebuie sa fie foarte, foarte moale, trebuie sa curga. Mai greu, dar curge.

Dupa ce am incorporat toata apa, batem cu lingura de lemn de cateva ori ca sa spargem eventualele cocoloase de faina ramase nesparte dupa care turnam amestecul intr-o tava unsa cu ulei sau cu unt. Aluatul in tava trebuie sa fie pana la jumatatea inaltimii tavii.

Acoperim si lasam la loc cald pana ce aluatul a crescut pana la marginea tavii (circa jumatate de ora).

Preincalzim cuptorul la foc mediu si introducem painea in cuptor, coacem circa jumatate de ora.
Reteta este cea mai simpla dintre retetele de paine, dar diferenta o face apa si consistenta aluatului.

Normal ca aici va puteti juca cu cantitatile, daca doriti sa aveti o textura mai putin umeda, folositi cu cateva lingurite de apa mai putin, se poate adauga marar sau orice alt fel de planta aromata, deasemenea cantitatea de apa micsorata face ca painea sa creasca mai mult... Decizia va apartine eu doar am vrut sa punctez rapiditatea acestei retete de paine.

Mi-a luat circa o ora si jumatate de cand am inceput sa pregatesc ingredientele, sa le cantaresc si pana am terminat de copt painica... e super buna si la gust si se pastreaza proaspata cateva zile.

PS: Aveti grija sa nu lasati aluatul sa creasca mai mult decat sant peretii tavii pentru ca fiind asa de moale si destul de curgator nu va creste mai inalt decat tava si se va prelinge pe peretii vasului.
Chiar ca e rapida painica asta si e tare buna, are o textura afanata si iti da senzatia ca este putin umeda. Daca pui mana pe miez e copt si uscat, daca apesi sau strangi de miez isi revine la loc indata si se face foarte repede, iar coaja este moale, foarte usor crocanta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
2
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura cu bulion
3
Dulciuri

Prajitura cu bulion

Prajitura cu bulion
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Ghiveci de legume
Bucataras.RO

Ghiveci de legume

Pentru ca inca suntem in post va propun sa facem un ghiveci de legume, hranitor si delicios. Daca nu tineti post, puteti sa...

Ghiveci de legume
Gem de gutui cu ghimbir
Culinar.RO

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia