Am pus faina intr-un castron si am presarat sarea. Am adaugat pentru inceput putina apa (cam 100 ml) si am amestecat cu o spatula. Pe parcurs am mai adaugat apa, daca nu s-a inmuiat toata faina si am renuntat la spatula, framantand cu mana pana am obtinut un aluat ferm, nelipicios. Intreaga operatiune de framantare a durat cam 10 minute.
Am invelit aluatul in folie alimentara si l-am dat la frigider pentru jumatate de ora.
Dupa trecerea timpului, am scos aluatul, l-am modelat intr-o forma rotunda, l-am aplatizat putin (toata operatiunea se face pudrand cu faina suprafata de lucru, altfel .... se lipeste) si l-am pus intr-o tava. Am uns cu putin ulei, am presarat semintele si putina sare grunjoasa si am dat la cuptor (incins in prealabil) pentru aproximativ 40 minute.
Cand s-a rumenit frumos si a inceput sa crape pe ici pe colo am oprit focul, am scos painea si ne-am batut pentru bucata cea mai mare.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaAu fost rosii destule in gradina anul acesta, asa ca am facut si bulion. Au iesit 11 l.
Bulion aromat cu ardeiMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii