Intr-o cana dizolvati in apa mierea si drojdia apoi lasati 15 minute. Intr-un bol cu telul amestecati bine faina, sare, turmeric si ghimbir. Faceti loc in mijloc si adaugati 30 g unt topit si apa cu drojdie. Cu o furculita incorporati bine formand un aluat moale si foarte lipicios.
Acoperiti cu un prosop sau folie de plastic si lasati intr-un loc cald 2 ore. Preincalziti cuptorul la 230 c (gaz 8). Presarati faina pe o supafata, transferati aluatul si mai presarati faina deasupra acestuia apoi framantati usor 2 minute.
Acesta este inca lipicios si moale dar cum puteti presarand cate putina faina incercati sa lucrati cu el. Impartiti acesta in 4 parti aproximativ egale si formati in bile. Puneti o folie de aluminiu in tava. Ungeti folia cu putin din untul topit.
Intindeti fiecare direct in tava cu mana apasand intr-o forma ovala cu o lungime de 20-22 cm si aproximativ 10-12 cm latime. Lasati putin spatiu intre ele iar daca nu va incap acoperiti aluatul pe masa cu o folie de plastic.
Tineti in cuptor 7-8 minute scoateti, intoarceti si ungeti si cealalta parte cu unt. Mai tineti inca 7-8 minute.
*Este o paine specifica regiunilor Indiene sau Pachistaneze.
Intr-o farfurie tineti-le calde acoperite cu o folie de aluminiu/prosop sau incalziti in cuptor/tigaie inainte de servire.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii