Paine la Tast

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Faina alba tip 750 (intermediara) trei cartofi de marime medie
  • sare
  • drojdie de bere 25 gr
  • o cescuta de bulion

Mod de preparare

Presupunand ca in curtea noastra avem la dispozitie un tast (cuptor rustic si arhaic pentru producerea painii la sate) pregatim cele trebuincioase pentru a ne apuca de facut painea la tast,.

Oarece resturi de lemne de la tocator, poate niste coceni de porumb, poate niste vrejure de vita de vie intrun cuvant tot ce e de pus pe foc si arde. Le avem pregatite asa ca ne apucam de framantat. Fierbem cei trei cartofi, dupa care ii pasam bine sa rezulte un piure, si la framantat adaugampiure-ul si drojdia de bere cu putina sare>

Aluatul trebuie sa fie consistent si uscat si terebuie lasat la dospit o jumatate de ora.
In aceasta jumatate de ora, facem focul la tast dupa tot dichisulbabalicesc mostenit din gospodina in gospodina.

In raport de cantitatea de faina vom intinde aluatul dospit pe o carpatoare mare si spoim aluatul nostru cu buliom muiat cu apa, mergem la tast, aruncam painea pe vatra, lasam capacul. Atenti la ceas si dupa trucurile coptorului asteptam pret de 50 de minute dupa care saltam capacul tastului si scoatem painea afara.

Fiind o paine aplatizata la scoatere din cuptor va fi faoarte crocanta asa ca o vom inveli cu ceva stergare sa nu piarda intrun timp destul de mic cantitatea de apa ramas in produsP
Prea putine comentarii pot face despre o asa reteta. Va las la indemanaaceasta oportunitate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Inghetata de trandafiri si banane
2
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
3
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Pizza Fara Blat
4
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Prajitura cu Mere
5
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Parteneri
Reteta de tort cu mere si blat pufos
Bucataras.RO

Reteta de tort cu mere si blat pufos

"Culori de toamnă în bucate." Pe una dintre fetițele mele o cheama Andreea și cu ocazia zilei onomastice...

Reteta de tort cu mere si blat pufos
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti