Presupunand ca in curtea noastra avem la dispozitie un tast (cuptor rustic si arhaic pentru producerea painii la sate) pregatim cele trebuincioase pentru a ne apuca de facut painea la tast,.
Oarece resturi de lemne de la tocator, poate niste coceni de porumb, poate niste vrejure de vita de vie intrun cuvant tot ce e de pus pe foc si arde. Le avem pregatite asa ca ne apucam de framantat. Fierbem cei trei cartofi, dupa care ii pasam bine sa rezulte un piure, si la framantat adaugampiure-ul si drojdia de bere cu putina sare>
Aluatul trebuie sa fie consistent si uscat si terebuie lasat la dospit o jumatate de ora.
In aceasta jumatate de ora, facem focul la tast dupa tot dichisulbabalicesc mostenit din gospodina in gospodina.
In raport de cantitatea de faina vom intinde aluatul dospit pe o carpatoare mare si spoim aluatul nostru cu buliom muiat cu apa, mergem la tast, aruncam painea pe vatra, lasam capacul. Atenti la ceas si dupa trucurile coptorului asteptam pret de 50 de minute dupa care saltam capacul tastului si scoatem painea afara.
Fiind o paine aplatizata la scoatere din cuptor va fi faoarte crocanta asa ca o vom inveli cu ceva stergare sa nu piarda intrun timp destul de mic cantitatea de apa ramas in produsP
Prea putine comentarii pot face despre o asa reteta. Va las la indemanaaceasta oportunitate.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii