Presupunand ca in curtea noastra avem la dispozitie un tast (cuptor rustic si arhaic pentru producerea painii la sate) pregatim cele trebuincioase pentru a ne apuca de facut painea la tast,.
Oarece resturi de lemne de la tocator, poate niste coceni de porumb, poate niste vrejure de vita de vie intrun cuvant tot ce e de pus pe foc si arde. Le avem pregatite asa ca ne apucam de framantat. Fierbem cei trei cartofi, dupa care ii pasam bine sa rezulte un piure, si la framantat adaugampiure-ul si drojdia de bere cu putina sare>
Aluatul trebuie sa fie consistent si uscat si terebuie lasat la dospit o jumatate de ora.
In aceasta jumatate de ora, facem focul la tast dupa tot dichisulbabalicesc mostenit din gospodina in gospodina.
In raport de cantitatea de faina vom intinde aluatul dospit pe o carpatoare mare si spoim aluatul nostru cu buliom muiat cu apa, mergem la tast, aruncam painea pe vatra, lasam capacul. Atenti la ceas si dupa trucurile coptorului asteptam pret de 50 de minute dupa care saltam capacul tastului si scoatem painea afara.
Fiind o paine aplatizata la scoatere din cuptor va fi faoarte crocanta asa ca o vom inveli cu ceva stergare sa nu piarda intrun timp destul de mic cantitatea de apa ramas in produsP
Prea putine comentarii pot face despre o asa reteta. Va las la indemanaaceasta oportunitate.
Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii