Paine Graham

Complexitate
redusa
Paine Graham

Ingrediente

  • ~ 450 g faina graham
  • ~ 290 ml apa calduta
  • ~ 2 linguri ulei de masline
  • ~ o lingurita sare
  • ~ o lingurita zahar
  • ~ un pliculet drojdie uscata (7 g)

Mod de preparare

Am pus ingredientele la framantat si dospit in masina de paine astfel: mai intai apa, apoi uleiul, faina se amesteca cu zaharul si sarea se adauga peste lichide in masina, iar deasupra fainii punem pliculetul de drojdie. La mine acest program dureaza 1h jumatate.

Dupa terminarea programului la masina de paine scoatem aluatul si pe masa de lucru unsa cu putin ulei intindem o foaie cu sucitorul, apoi rulam foaia si o punem in tava in care am pus hartie de copt. Crestam aluatul cu ajutorul unui cutit si il mai lasam putin la crescut, apoi il bagam in cuptor la 230 grade timp de 20 minute. . . depinde de cuptor.

Scoatem painea din tava si deasupra punem un prosop de bucatarie pana la racire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu miere si multa frisca
1
Romania

Prajitura cu miere si multa frisca

Prajitura cu miere si multa frisca
Vinete grecesti
2
Romania

Vinete grecesti

Vinete grecesti
Prajitura cu foi si gem de prune
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Prajitura Tosca
4
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura Sau Rulada cu Mere
5
Romania

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere