Paine- Felii cu branza si usturoi

Portii
10
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Paine- Felii cu branza si usturoi

Ingrediente

  • 320 ml lapte caldut
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 3 linguri ulei de masline extravirgin
  • 550 gr faina alba
  • 1 plic drojdie uscata
  • Pentru umplutura:
  • 300 gr branza dulce de vaci
  • 1 legatura leurda (congelata) sau patrunjel verde
  • 4 catei de usturoi
  • Sare si piper proaspat rasnit dupa gust
  • 70 gr unt

Mod de preparare

Pentru aluat: a fost facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus. Lasam aluatul la dospit 20 minute la loc caldut.
Pentru umplutura: intr-un castron, zdrobim branza de vaci cu furculita, adaugam sare si piper proaspat rasnit, leurda taiata marunt (sau patrunjel, daca nu avem leurda), usturoiul pisat, untul topit. Amestecam toate ingredientele pana obtinem o crema de branza.
Pe masa de lucru usor infainata, punem aluatul. Il intindem cu sucitorul, intr-un dreptunghi. Peste aluat, intindem crema de branza. Cu un cutit bine ascutit, taiem aluatul in patrate de marimea tavii, in care urmeaza sa coacem painea. Suprapunem cateva felii, le punem in tava de paine, apoi adaugam restul de felii la celelalte, pana umplem tava si terminam feliile. Lasam aluatul la dospit 15 minute, in cuptorul cald la 50 grade C. Crestem temperatura cuptorului la 175 grade C si coacem painea 35-40 minute, pana se rumeneste usor pe desupra. Lasam painea sa se racoreasca, o scoatem pe un fund de lemn, rupem felii de paine si servim cu mare pofta. Sa va fie de bine!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni
Tortilla cu bacon si oua de prepelita

Tortilla cu bacon si oua de prepelita

Tortilla cu bacon si oua de prepelita
Dovlecei pane - un aperitiv delicios

Dovlecei pane - un aperitiv delicios

Dovleceii pane sunt un aperitiv delicios, perfect pentru orice masa. Preparati din felii subtiri de dovlecei, trecute prin...

Dovlecei pane - un aperitiv delicios
Cele mai apreciate rețete
Chec de Ciocolata Crocant
1
Dulciuri

Chec de Ciocolata Crocant

Chec de Ciocolata Crocant
Prajitura pufoasa cu fructe
2
Dulciuri

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe
Mancare cu marar si carne de porc
3
Mancaruri cu carne

Mancare cu marar si carne de porc

Mancare cu marar si carne de porc
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
4
Dulciuri

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.

O minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
Negresa (III)
5
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Parteneri
Ciorba de porc
Bucataras.RO

Ciorba de porc

Ciorba de porc
Inghetata frantuzeasca de vanilie
Culinar.RO

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute