Paine- Felii cu branza si usturoi

Postat pe: 24-01-2017
(0)

Ingrediente

320 ml lapte caldut
1 lingurita sare
1 lingura zahar
3 linguri ulei de masline extravirgin
550 gr faina alba
1 plic drojdie uscata
Pentru umplutura:
300 gr branza dulce de vaci
1 legatura leurda (congelata) sau patrunjel verde
4 catei de usturoi
Sare si piper proaspat rasnit dupa gust
70 gr unt

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

40min
Timp gatire

GĂTIRE

40min
Numar portii

PORȚII

10 portii
Pentru aluat: a fost facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus. Lasam aluatul la dospit 20 minute la loc caldut.
Pentru umplutura: intr-un castron, zdrobim branza de vaci cu furculita, adaugam sare si piper proaspat rasnit, leurda taiata marunt (sau patrunjel, daca nu avem leurda), usturoiul pisat, untul topit. Amestecam toate ingredientele pana obtinem o crema de branza.
Pe masa de lucru usor infainata, punem aluatul. Il intindem cu sucitorul, intr-un dreptunghi. Peste aluat, intindem crema de branza. Cu un cutit bine ascutit, taiem aluatul in patrate de marimea tavii, in care urmeaza sa coacem painea. Suprapunem cateva felii, le punem in tava de paine, apoi adaugam restul de felii la celelalte, pana umplem tava si terminam feliile. Lasam aluatul la dospit 15 minute, in cuptorul cald la 50 grade C. Crestem temperatura cuptorului la 175 grade C si coacem painea 35-40 minute, pana se rumeneste usor pe desupra. Lasam painea sa se racoreasca, o scoatem pe un fund de lemn, rupem felii de paine si servim cu mare pofta. Sa va fie de bine!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Paine- Felii cu branza si usturoi" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Paine- Felii cu branza si usturoi