Paine de Casa, Rotunda

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Paine de Casa, Rotunda

Ingrediente

  • -1kg faina
  • -5 linguri ulei de floarea-soarelui
  • -500ml apa
  • -2 lingurite sare
  • -2 lingurite zahar
  • -3 linguri ulie de maslina
  • -40g drojdie

Mod de preparare

Intr-un bol amestecam faina cu sarea, zaharul si lingurile de ulei de floarea-soarelui. Dizolvam drojdia in apa, calda, nu fierbinte, doar mai calda decat de obicei si o turnam peste faina. Amestecand toate ingredientele, vom avea un aluat, perfect, nici moale, nici tare.

Punem cele 3linguri de ulei de masline, peste.
Framantam bine, pana intra, uleiul in aluat, dupa care il punem la crescut. Dar de data aceasta il punem in cuptor la 20-30 grade, cu o oala cu apa, inauntru.

In jumatate de ora, vom avea un aluat perfect crescut. Dam cu putin ulei, pe masa, punem aluatul, il impartim in doua si il framantam. Cele doua paini le punem in colturile opuse, ale tavii. Dam tava la cuptor, pt inca 10 minute, la 20-30 grade. Oala cu apa ramane in cuptor. Marim temperatura cuptorului, dupa cele 10 minute, cand painile si-au marit volumul.

Odata marita temperatura, cuptorului, lasam oala cu apa inauntru, pana paine e facuta de jumatate, dupa care o scoatem si lasam painile sa se coaca, pe sec.

Dupa ce scoatem, painile, din cuptor, le dam cu apa rece, ca sa se inmoaie coaja si le lasam la racit.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
3
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Paste - Fettucina Alfredo
4
Paste

Paste - Fettucina Alfredo

Paste - Fettucina Alfredo
Parteneri
Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă
Bucataras.RO

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

Cei mai rapizi și mai gustoși covrigi sunt cei cu aluat fără dospire și fără multă frământare. Îi poți...

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura