Paine de casa cu graham

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -1 kg faina
  • -500 ml apa calduta
  • -50 g drojdie
  • -50 ml ulei
  • -1 lingurita cu varf sare
  • -1 lingurita cu varf zahar
  • -100 g tarate de grau

Mod de preparare

Intr-un lighenas se pune drojdia,sarea si zaharul si amestecam pana ce se lichefiaza, apoi se pune apa calduta, nu firbinte, amestecam si se adauga
taratele de grau.

Se adauga faina putin cate putin, amestecand cu o furculita, pana ce se poate framanta cu mana. Dupa ce se incorporeaza toata faina, se framanta bine pana ce nu se mai lipeste aluatul de maini, se pune putin
cate putin uleiul, framantandu-se ca la cozonac , pana ce se obtine un aluat pufos care face basici la suprafata.

Se lasa sa se odihneasca 10 minute, apoi se imparte in doua parti egale , se formeaza paine care se pune in doua tavi mari de cozonac si se mai lasa sa creasca 30 minute.

Intre timp se incalzeste cuptorul la foc potrivit.
Dupa ce aluatul a crescut se baga la cuptor 30-40 de minute (depinde de cuptor)

Este gata dupa ce painea a capatat o culoare bej-inchis.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

Încântă-ți papilele gustative cu această rețetă rafinată de spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate....

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate
Cele mai apreciate rețete
Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
1
Conserve, muraturi

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna

Tocana de legume cu morcov si orez este o conserva minunata pentru iarna, care nu lipseste niciodata din camara mea.

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
2
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
Shakshuka
5
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Shakshuka

Shakshuka este un fel de mancare traditionala din Orientul Mijlociu si Africa de Nord, constand in oua posate într-un sos...

Shakshuka
Parteneri
Desert reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci si gris, gustosi ca la mama acasa
Bucataras.RO

Desert reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci si gris, gustosi ca la mama acasa

Desert reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci si gris, gustosi ca la mama acasa Un desert romanesc foarte...

Desert reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci si gris, gustosi ca la mama acasa
Dulceata de caise
Culinar.RO

Dulceata de caise

Am avut cateva caise pe acasa care stateau sa se strice . In urma cu vreo luna si jumatate am comandat Green Sugar gelifiant...

Dulceata de caise
Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Gustos.RO

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise - reteta de tarta rustica cu caise. Descopera cum sa prepari o tarta delicioasa si usor de facut, perfecta...

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia