Intr-un lighenas se pune drojdia,sarea si zaharul si amestecam pana ce se lichefiaza, apoi se pune apa calduta, nu firbinte, amestecam si se adauga
taratele de grau.
Se adauga faina putin cate putin, amestecand cu o furculita, pana ce se poate framanta cu mana. Dupa ce se incorporeaza toata faina, se framanta bine pana ce nu se mai lipeste aluatul de maini, se pune putin
cate putin uleiul, framantandu-se ca la cozonac , pana ce se obtine un aluat pufos care face basici la suprafata.
Se lasa sa se odihneasca 10 minute, apoi se imparte in doua parti egale , se formeaza paine care se pune in doua tavi mari de cozonac si se mai lasa sa creasca 30 minute.
Intre timp se incalzeste cuptorul la foc potrivit.
Dupa ce aluatul a crescut se baga la cuptor 30-40 de minute (depinde de cuptor)
Este gata dupa ce painea a capatat o culoare bej-inchis.
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii