Se pun cele 800 g făina într-un bol mare, se ia un pahar de făina din cele 800 g si se pune deoparte. Apa se pune la încălzit, cand este putin călduță, se amesteca cu drojdia si zaharul, se pune paharul de faina si se amesteca bine, se lasa 15 min sa "respire" ( veți vedea ca se va umfla ). Intre timp, cele 4 linguri de ulei se amesteca cu făina rămasă si cu sarea. Cand maiaua este gata, se toarnă peste făina, se frâmantă bine, se unge cu ulei bolul în care va fi ținută, la fel si coca. Se acoperă cu folie transparentă si se pune la dospit. Eu l-am pus in cuptorul neincalzit. Cand s-a umflat considerabil, se scoate si se pune pe masa de lucru. Cuptorul il dam la 170-180 grade C. Între timp pregătim pâinea. Pâinea puteți sa o faceti cum doriți ... rotundă, pătrată, ovala. Cand i s-a dat forma dorita, se unge cu ulei si se bagă la cuptor. Ora de coacere este in funcție de cat de făcută doriți sa fie ( mie personal, imi place mai crocanta ).
Cand pâinea este gata, se scoate din cuptor si se da cu putina apa, pentru a ii da luciul pâinii. Pofta buna !
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorCornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....
Cornulete cu mac de CraciunReteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.
Tort Diplomat
Comentarii