Paine de casa

Portii
1
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
redusa
Paine de casa

Ingrediente

  • 800 g făina
  • 500 ml apa
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura zahăr
  • 2 linguri drojdie uscata

Mod de preparare

Se pun cele 800 g făina într-un bol mare, se ia un pahar de făina din cele 800 g si se pune deoparte. Apa se pune la încălzit, cand este putin călduță, se amesteca cu drojdia si zaharul, se pune paharul de faina si se amesteca bine, se lasa 15 min sa "respire" ( veți vedea ca se va umfla ). Intre timp, cele 4 linguri de ulei se amesteca cu făina rămasă si cu sarea. Cand maiaua este gata, se toarnă peste făina, se frâmantă bine, se unge cu ulei bolul în care va fi ținută, la fel si coca. Se acoperă cu folie transparentă si se pune la dospit. Eu l-am pus in cuptorul neincalzit. Cand s-a umflat considerabil, se scoate si se pune pe masa de lucru. Cuptorul il dam la 170-180 grade C. Între timp pregătim pâinea. Pâinea puteți sa o faceti cum doriți ... rotundă, pătrată, ovala. Cand i s-a dat forma dorita, se unge cu ulei si se bagă la cuptor. Ora de coacere este in funcție de cat de făcută doriți sa fie ( mie personal, imi place mai crocanta ).
Cand pâinea este gata, se scoate din cuptor si se da cu putina apa, pentru a ii da luciul pâinii. Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
2
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
4
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Prajitura Sireata
5
Dulciuri

Prajitura Sireata

Prajitura Sireata
Parteneri
Turte cu branza fondue
Bucataras.RO

Turte cu branza fondue

Aveam prin frigider o cutie de branza fondue Delaco si am zis sa fac ceva cu ea. Mi-au trecut prin cap vreo 3-4 retete insa...

Turte cu branza fondue
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Gustos.RO

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele.

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin