Se amesteca bine faina cu drojdia dizolvata in putina apa cu sare si zahar. Se adauga cartofii zdrobiti si se toarna 300-400 ml apa si uleiul. Se framanta binesi se lasa la crescut cam o ora la loc caldut.
Intre timp, se caleste ceapa tocata marunt, se adauga ardeii copti tocati, sare si piper si se lasa pe foc sa scada. Se presara verdeata tocata fin.
Apoi se intinde cu palmele jumatate din aluat si se aseaza intr-o forma inalta unsa cu ulei. Se umple cu pasta de ardei si se acopera cu restul de aluat, formand un capac. Se inteapa din loc in loc cu furculita si se da la cuptorul incins timp de 45-50 minute.
Ciorba de ciolan afumat este o delicioasa si aromata specialitate culinara, indragita in bucataria traditionala romaneasca....
Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromataSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorCum toamna si-a pus amprenta pe noi si in acest sezon, dar si iarna, mie imi place sa folosesc merele in dulciuri asa am...
Invartita cu mereRulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...
Rulouri fragede cu branzaDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii