Paine `curcubeu`

Complexitate
redusa
Paine `curcubeu`

Ingrediente

  • Paine alba
  • 150 faina
  • 6 g de drojdie de bere
  • 5 g de zahar
  • 1 lingura ulei
  • 75 g de apa
  • un praf de sare
  • Paine galbena
  • 150 faina
  • 6 g drojdie de bere
  • 5 g zahar
  • 1 lingura ulei
  • 75 g de apa
  • 1 un plic sofran
  • 1 praf sare
  • Paine rosie
  • 150 faina
  • 6 g de drojdie de bere
  • 5 g de zahar
  • 1 lingura ulei
  • 25 g bulion
  • 50 g de apa
  • un praf sare
  • Paine verde
  • 150 faina
  • 6 g de drojdie de bere
  • 5 g de zahar
  • 1 lingura ulei
  • 200g de spanac fiert si mixat
  • un praf de sare
  • Paine neagra
  • 150 faina
  • 6 g de drojdie de bere
  • 5 g de zahar
  • 1 lingura ulei
  • 50 gr masline negre mixate
  • un praf de sare

Mod de preparare

Paine alba:
Se face un aluat si se pune in folie alimentara sa dospeasca.

Paine galbena
Se face un aluat si se pune in folie alimentara sa dospeasca.

Paine rosie
Se face un aluat si se pune in folie alimentara sa dospeasca.

Paine verde
Se face un aluat si se pune in folie alimentara sa dospeasca.

Paine neagra
Se face un aluat si se pune in folie alimentara sa dospeasca.

Se lasa sa dospeasca circa o ora dupa care se ia aluatul negru se intinde cu ajutorul sucitorului, grosime circa 1 cm, se unge cu putina apa peste care se pune cel verde intins la fel ca si negru, se unge cu putina apa si se continua tot asa cu celelalte culori, ca in foto.

Se taie apoi in trei si fiecare parte se rasuceste dandu-i forma din foto, un sul rasucit, aceste trei suluri se pun fiecare in hartie de copt, nu se strange hartia tare, se rasuceste la margini, se pun cele trei suluri in tava si se mai lasa sa dospeasca la loc cald inca 15 minute, se coc apoi in cuptorul incalzit la 220 grade pentru circa 20-25 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
3
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
4
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
5
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Parteneri
Cartofi dulci la cuptor
Bucataras.RO

Cartofi dulci la cuptor

Cartofi dulci la cuptor
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti