Paine `curcubeu`

Complexitate
redusa
Paine `curcubeu`

Ingrediente

  • Paine alba
  • 150 faina
  • 6 g de drojdie de bere
  • 5 g de zahar
  • 1 lingura ulei
  • 75 g de apa
  • un praf de sare
  • Paine galbena
  • 150 faina
  • 6 g drojdie de bere
  • 5 g zahar
  • 1 lingura ulei
  • 75 g de apa
  • 1 un plic sofran
  • 1 praf sare
  • Paine rosie
  • 150 faina
  • 6 g de drojdie de bere
  • 5 g de zahar
  • 1 lingura ulei
  • 25 g bulion
  • 50 g de apa
  • un praf sare
  • Paine verde
  • 150 faina
  • 6 g de drojdie de bere
  • 5 g de zahar
  • 1 lingura ulei
  • 200g de spanac fiert si mixat
  • un praf de sare
  • Paine neagra
  • 150 faina
  • 6 g de drojdie de bere
  • 5 g de zahar
  • 1 lingura ulei
  • 50 gr masline negre mixate
  • un praf de sare

Mod de preparare

Paine alba:
Se face un aluat si se pune in folie alimentara sa dospeasca.

Paine galbena
Se face un aluat si se pune in folie alimentara sa dospeasca.

Paine rosie
Se face un aluat si se pune in folie alimentara sa dospeasca.

Paine verde
Se face un aluat si se pune in folie alimentara sa dospeasca.

Paine neagra
Se face un aluat si se pune in folie alimentara sa dospeasca.

Se lasa sa dospeasca circa o ora dupa care se ia aluatul negru se intinde cu ajutorul sucitorului, grosime circa 1 cm, se unge cu putina apa peste care se pune cel verde intins la fel ca si negru, se unge cu putina apa si se continua tot asa cu celelalte culori, ca in foto.

Se taie apoi in trei si fiecare parte se rasuceste dandu-i forma din foto, un sul rasucit, aceste trei suluri se pun fiecare in hartie de copt, nu se strange hartia tare, se rasuceste la margini, se pun cele trei suluri in tava si se mai lasa sa dospeasca la loc cald inca 15 minute, se coc apoi in cuptorul incalzit la 220 grade pentru circa 20-25 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia