Paine cu migdale

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Paine cu migdale

Ingrediente

  • - 480 g faina alba de grau tip 550 proaspat cernuta
  • - 17 g sare fin macinata
  • - 7 g drojdie uscata
  • - 30 g zahar pudra proaspat cernut
  • - 50 g unt la temperatura camerei, taiat bucatele
  • - 280 ml amestec de apa si lapte (eu am folosit 100 ml lapte si 180 ml apa)
  • - 65 g migdale decojite si maruntite
  • - 40 g fulgi de migdale decojite

Mod de preparare

- Se pun intr-un bol mare faina proaspat cernuta, zaharul pudra, untul, drojdia si sarea (drojdia si sarea nu sunt ”prietene” si din acest motiv se vor aseza la distanta una de alta - sarea inactiveaza drojdia).
- Se adauga treptat lichidul (apa si lapte), amestecand ingredientele cu mana, pana se formeaza o masa de aluat si intreaga cantitate de faina din bol a fost incorporata.
- Aluatul se aseaza pe suprafata de lucru infainata in prealabil si se framanta cu mainile (aproximativ 5 minute) pana la obtinerea unui aluat moale, nelipicios si usor de modelat. Se modeleaza aluatul sub forma unei sfere.
- Se acopera aluatul cu un bol suficient de mare si se lasa la dospit timp de aproximativ o ora, intr-un loc cald, ferit de curent.
- Se framanta aluatul putin pe suprafata de lucru. Se adauga migdalele maruntite si se in corporeaza in aluat. Se modeleaza aluatul sub forma unei sfere.
- Se aplatizeaza aluatul cu palmele. Se presara la suprafata fulgii de migdale.
- Se acopera aluatul cu un prosop de bucatarie si se lasa sa dospeasca timp de aproximativ o ora, intr-un loc cald, ferit de curent.
- Se tapeteaza tava cuptorului cu hartie pentru copt.
- Se incalzeste cuptorul la 220 C.
- Aluatul se coace timp de 20 - 25 minute.
- Painea coapta se lasa sa se raceasca pe un gratar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
3
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
4
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
5
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Parteneri
Cartofi dulci la cuptor
Bucataras.RO

Cartofi dulci la cuptor

Cartofi dulci la cuptor
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti