Paine cu masline si cascaval

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa
Paine cu masline si cascaval

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 gr faina
  • 1 plic drojdie uscata (7 gr)
  • 270-300 ml apa calduta
  • 25 ml ulei
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • Pentru umplutura:
  • 150 gr cascaval
  • 4 linguri parmezan ras
  • 50 gr masline negre fara samburi
  • 1 lingura ulei de masline
  • seminte de dovleac
  • susan

Mod de preparare

Aluatul:
Cernem faina intr-un bol, o amestecam cu drojdia uscata, sarea si zaharul.
Turnam apa treptat, framantam pana obtinem un aluat elastic si usor lipicios.
La final incorporam uleiul.
Acoperim aluatul, il lasam sa dospeasca 40-50 de minute la loc ferit de curent.
Umplutura:
Maslinele le facem rondele subtiri.
Cascavalul il trecem prin razatoarea cu ochiuri mari.
Dupa ce aluatul a dospit, presaram faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul si il impartim in doua.
Intindem o prima foaie potrivit de grosa, o asezam intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt.
Punem maslinele, cascavalul ras si parmezanul.
Intindem a doua foaie, o asezam deasupra.
O mai lasam 10-15 minute sa creasca, o ungem cu uleiul de masline si presarm susan, mac si seminte de dovleac.
Bagam painea in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pana se rumeneste deasupra.
O scoatem cand este gata si servim.
Daca nu o serviti imediat, o acoperiti cu un prosop gros, pentru a se mentine moale.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci
Salata de cartofi Olivier

Salata de cartofi Olivier

Aceasta salata combina cubulete de cartofi, morcovi, carne fiarta (vita sau pui), castraveti murati, mazare si oua, toate...

Salata de cartofi Olivier
Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese
Cele mai apreciate rețete
Ceafa de porc la cuptor
1
Prajitura turnata cu branza si visine
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Dulceata de visine
3
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Crema de legume cu rosii si perisoare de pui
5
Borsuri, supe, ciorbe

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui
Parteneri
Covrigei cu chimen si parmezan
Bucataras.RO

Covrigei cu chimen si parmezan

O reteta exceptionala de covrigei. Foarte gustosi si fragezi !

Covrigei cu chimen si parmezan
Chiftele din carne si legume, la cuptor
Culinar.RO

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Gustos.RO

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

incearca reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata! Un desert decadent, ideal pentru orice ocazie...

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate