- Faina, sarea, zaharul, untul si drojdia se pun intr-un bol cu diametru mare astfel incat sarea sa fie asezata la distanta fata de drojdie (sarea inactiveaza drojdia).
- Se adauga laptele treptat si se amesteca toate ingredientele cu mainile pana cand intreaga cantitate de faina de pe peretii vasului a fost incorporata in aluat. Se formeaza un aluat moale, usor de modelat, putin lipicios la inceput (daca credeti ca este necesar puteti sa mai adaugati faina sau lapte in plus, in functie de consistenta aluatului obtinut).
- Se pune aluatul obtinut pe suprafata de lucru usor infainata si se framanta timp de 5 minute.
- Aluatul framantat se pune din nou in bol si se lasa sa dospeasca acoperit, intr-o incapere calduta, ferit de curent, pana isi dubleaza volumul.
- Se pune aluatul pe suprafata de lucru putin infainata in prealabil si se modeleaza cu palmele astfel incat sa dobandeasca o forma rotunda (sau alungita, dupa preferinte).
- Se tapeteaza o tava mare cu hartie pentru copt / folie antiaderenta pentru copt.
- Se pune aluatul in tava pregatita, se acopera cu un prosop pentru bucatarie sau cu un vas si se lasa sa creasca in tava timp de 1 ora.
- Se incalzeste cuptorul la 200 grade c.
- Se presara putina faina la suprafata aluatului si se cresteaza dupa preferinta.
- Se coace painea timp de 25 - 30 de minute.
- Painea coapta se lasa sa se raceasca pe un gratar.
Reteta apartine lui Paul Hollywood si este publicata in cartea acestuia ”100 Great Breads”. Reteta de baza este cea a unei paini dulci, cu lapte (laptele da o aroma si o textura aparte painii) insa puteti sa reduceti cantitatea de zahar dupa preferinte.
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorAm incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...
Zacusca cu vinete, gogosari si kapiaCredeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu prunePandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii