Paine cu faina integrala

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Paine cu faina integrala

Ingrediente

  • 200 g faina integrala
  • 350 g faina alba
  • 25 g drojdie proaspata
  • cca300 apa calduta
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita de zahar brut sau tos
  • 1 lingurita de sare

Mod de preparare

Intr-un bol amestecam faina integrala cu faina alba.

Formam in mijloc o gropita in care adaugam 250 ml apa calduta, zaharul si drojdia. Dizolvam drojdia in apa calduta si o lasam la crescut la loc caldut aprox. 10 minute.

Adaugam 3 linguri ulei de masline si amestecam bine compozitia. Adaugam sarea si framantam bine. Daca aluatul vi se pare prea sfaramicios, mai adaugati apa calduta si framantati pana cand obtineti un aluat nelipicios. Mie mi-au ajuns cca.300 ml apa.

La final formati o bila de aluat pe care o ungeti cu ulei de masline, dupa care acoperiti vasul cu un prosop curat si il lasati la loc cald aproximativ 1 ora.

Dupa ce aluatul a crescut il scoateti din vas si il impartiti in doua bucati egale. Puteti sa-l lasati pe tot si sa formati o singura paine. Eu am facut 2 paini mai micute.

Puneti painile intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le crestati putin cu un cutit si dati painile la cuptorul preincalzit pentru aprox. 30-35 de minute, la foc potrivit. Inainte cu 10 minute de a fi gata eu am uns painile cu putin ulei si le-am pus inapoi la cuptor pentru a se rumeni.

Dupa ce le scoateti din cuptor, le acoperiti cu un prosop si le lasati sa se raceasca. Dupa ce s-au racit, le pastrati in pungi.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci
Salata de cartofi Olivier

Salata de cartofi Olivier

Aceasta salata combina cubulete de cartofi, morcovi, carne fiarta (vita sau pui), castraveti murati, mazare si oua, toate...

Salata de cartofi Olivier
Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese
Cele mai apreciate rețete
Ceafa de porc la cuptor
1
Prajitura turnata cu branza si visine
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Dulceata de visine
3
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura cu Fructe si Crusta Crocanta
5
Dulciuri

Prajitura cu Fructe si Crusta Crocanta

Prajitura cu Fructe si Crusta Crocanta
Parteneri
Pastrav cu legume la cuptor
Bucataras.RO

Pastrav cu legume la cuptor

Chiar daca nu esti fan peste, iti garantez ca aceasta reteta de pastrav la cuptor te va cuceri

Pastrav cu legume la cuptor
Chiftele din carne si legume, la cuptor
Culinar.RO

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Gustos.RO

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

incearca reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata! Un desert decadent, ideal pentru orice ocazie...

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate