Paine cu Faina de Porumb si Melasa

Complexitate
redusa
Paine cu Faina de Porumb si Melasa

Ingrediente

  • Doua paini
  • 80 g faina de porumb
  • 250 ml apa + 250 ml apa separat
  • 45 g unt nesarat (82%)
  • 100 g melasa (unsulphured)
  • 1/2 lingurita sare
  • 125 ml apa calda (intre 38-40ºc)
  • 2 1/2 lingurite drojdie activa granulata
  • 1 lingurita zahar
  • 475 g faina de grau alba
  • 180 g faina de grau neagra

Mod de preparare

Puneti intr-un bol faina de porumb si 250 ml apa si amestecati bine. Intr-o catita aduceti la fierbere lenta restul de 250 ml apa apoi turnati peste amestecul de porumb. Amestecati continuu cu un tel iar cand vedeti bule de fierbere mutati focul pe minim.

Continuati sa amestecati timp de 3 minute, aceasta se v-a ingrosa. Luati de pe foc, puneti untul, sare si melasa, distribuiti bine acestea apoi lasati deoparte. Intr-o cana puneti 125 ml de apa calda, zahar si drojdie. Agitati dupa care lasati deoparte 10-15 minute. Intr-un bol puneti fainele si cu telul amestecati bine acestea.

Cand drojdia este gata turnati-o peste amestecul cu faina de porumb apoi peste faine. Cu o furculita formati intr-un aluat dupa care transferati pe o suprafata si framantati 10 minute. Adaugati cate putin faina daca este necesar, aluatul trebuie sa fie moale dar elastic.

Puneti ulei de masline intr-un vas cu diametrul mare, ungeti aluatul, acoperiti si lasati sa creasca o ora si 30 de minute. Impartiti acesta in jumatate. Ungeti doua tavi pentru chec sau paine cu ulei de masline. Intindeti usor aluatul intr-un dreptunghiular de lungimea tavilor.

Rulati fiecare pe lungime asemanator unui cozonac, sigilati bine marginile care se imbina apoi transferati in tavi cu partea uniforma deasupra. Acoperiti din noi si mai lasati intr-un loc cald inca o ora sau pana cand s-a dublat. Preincalziti cuptorul la 200ºc (gaz 6).

Optional ungeti aluatul deasupra cu putin ulei de masline si presarati cativa fulgi de ovaz sau semintele preferate. Introduceti tavile si coaceti 20 de minute. Mutati focul la 180ºc (gaz 4) apoi mai lasati inca aproximativ 20 de minute. Scoateti si lasati sa se raceasca pe un gratar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia