Paine cu Faina de Porumb si Melasa

Complexitate
redusa
Paine cu Faina de Porumb si Melasa

Ingrediente

  • Doua paini
  • 80 g faina de porumb
  • 250 ml apa + 250 ml apa separat
  • 45 g unt nesarat (82%)
  • 100 g melasa (unsulphured)
  • 1/2 lingurita sare
  • 125 ml apa calda (intre 38-40ºc)
  • 2 1/2 lingurite drojdie activa granulata
  • 1 lingurita zahar
  • 475 g faina de grau alba
  • 180 g faina de grau neagra

Mod de preparare

Puneti intr-un bol faina de porumb si 250 ml apa si amestecati bine. Intr-o catita aduceti la fierbere lenta restul de 250 ml apa apoi turnati peste amestecul de porumb. Amestecati continuu cu un tel iar cand vedeti bule de fierbere mutati focul pe minim.

Continuati sa amestecati timp de 3 minute, aceasta se v-a ingrosa. Luati de pe foc, puneti untul, sare si melasa, distribuiti bine acestea apoi lasati deoparte. Intr-o cana puneti 125 ml de apa calda, zahar si drojdie. Agitati dupa care lasati deoparte 10-15 minute. Intr-un bol puneti fainele si cu telul amestecati bine acestea.

Cand drojdia este gata turnati-o peste amestecul cu faina de porumb apoi peste faine. Cu o furculita formati intr-un aluat dupa care transferati pe o suprafata si framantati 10 minute. Adaugati cate putin faina daca este necesar, aluatul trebuie sa fie moale dar elastic.

Puneti ulei de masline intr-un vas cu diametrul mare, ungeti aluatul, acoperiti si lasati sa creasca o ora si 30 de minute. Impartiti acesta in jumatate. Ungeti doua tavi pentru chec sau paine cu ulei de masline. Intindeti usor aluatul intr-un dreptunghiular de lungimea tavilor.

Rulati fiecare pe lungime asemanator unui cozonac, sigilati bine marginile care se imbina apoi transferati in tavi cu partea uniforma deasupra. Acoperiti din noi si mai lasati intr-un loc cald inca o ora sau pana cand s-a dublat. Preincalziti cuptorul la 200ºc (gaz 6).

Optional ungeti aluatul deasupra cu putin ulei de masline si presarati cativa fulgi de ovaz sau semintele preferate. Introduceti tavile si coaceti 20 de minute. Mutati focul la 180ºc (gaz 4) apoi mai lasati inca aproximativ 20 de minute. Scoateti si lasati sa se raceasca pe un gratar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure
Pui cu dovlecei en papillote

Pui cu dovlecei en papillote

Pui cu dovlecei en papillote
Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Cele mai apreciate rețete
Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
1
Conserve, muraturi

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna

Tocana de legume cu morcov si orez este o conserva minunata pentru iarna, care nu lipseste niciodata din camara mea.

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
2
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Desert prajitura fina cu iaurt si aluat ras
Bucataras.RO

Desert prajitura fina cu iaurt si aluat ras

,,aluaturi de casa,,   Sursa Youtube

Desert prajitura fina cu iaurt si aluat ras
Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Gustos.RO

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia