Paine cu Faina de Porumb si Melasa

Complexitate
redusa
Paine cu Faina de Porumb si Melasa

Ingrediente

  • Doua paini
  • 80 g faina de porumb
  • 250 ml apa + 250 ml apa separat
  • 45 g unt nesarat (82%)
  • 100 g melasa (unsulphured)
  • 1/2 lingurita sare
  • 125 ml apa calda (intre 38-40ºc)
  • 2 1/2 lingurite drojdie activa granulata
  • 1 lingurita zahar
  • 475 g faina de grau alba
  • 180 g faina de grau neagra

Mod de preparare

Puneti intr-un bol faina de porumb si 250 ml apa si amestecati bine. Intr-o catita aduceti la fierbere lenta restul de 250 ml apa apoi turnati peste amestecul de porumb. Amestecati continuu cu un tel iar cand vedeti bule de fierbere mutati focul pe minim.

Continuati sa amestecati timp de 3 minute, aceasta se v-a ingrosa. Luati de pe foc, puneti untul, sare si melasa, distribuiti bine acestea apoi lasati deoparte. Intr-o cana puneti 125 ml de apa calda, zahar si drojdie. Agitati dupa care lasati deoparte 10-15 minute. Intr-un bol puneti fainele si cu telul amestecati bine acestea.

Cand drojdia este gata turnati-o peste amestecul cu faina de porumb apoi peste faine. Cu o furculita formati intr-un aluat dupa care transferati pe o suprafata si framantati 10 minute. Adaugati cate putin faina daca este necesar, aluatul trebuie sa fie moale dar elastic.

Puneti ulei de masline intr-un vas cu diametrul mare, ungeti aluatul, acoperiti si lasati sa creasca o ora si 30 de minute. Impartiti acesta in jumatate. Ungeti doua tavi pentru chec sau paine cu ulei de masline. Intindeti usor aluatul intr-un dreptunghiular de lungimea tavilor.

Rulati fiecare pe lungime asemanator unui cozonac, sigilati bine marginile care se imbina apoi transferati in tavi cu partea uniforma deasupra. Acoperiti din noi si mai lasati intr-un loc cald inca o ora sau pana cand s-a dublat. Preincalziti cuptorul la 200ºc (gaz 6).

Optional ungeti aluatul deasupra cu putin ulei de masline si presarati cativa fulgi de ovaz sau semintele preferate. Introduceti tavile si coaceti 20 de minute. Mutati focul la 180ºc (gaz 4) apoi mai lasati inca aproximativ 20 de minute. Scoateti si lasati sa se raceasca pe un gratar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
3
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
4
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
5
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Parteneri
Cartofi dulci la cuptor
Bucataras.RO

Cartofi dulci la cuptor

Cartofi dulci la cuptor
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti