Paine cu Faina de Porumb si Melasa

Complexitate
redusa
Paine cu Faina de Porumb si Melasa

Ingrediente

  • Doua paini
  • 80 g faina de porumb
  • 250 ml apa + 250 ml apa separat
  • 45 g unt nesarat (82%)
  • 100 g melasa (unsulphured)
  • 1/2 lingurita sare
  • 125 ml apa calda (intre 38-40ºc)
  • 2 1/2 lingurite drojdie activa granulata
  • 1 lingurita zahar
  • 475 g faina de grau alba
  • 180 g faina de grau neagra

Mod de preparare

Puneti intr-un bol faina de porumb si 250 ml apa si amestecati bine. Intr-o catita aduceti la fierbere lenta restul de 250 ml apa apoi turnati peste amestecul de porumb. Amestecati continuu cu un tel iar cand vedeti bule de fierbere mutati focul pe minim.

Continuati sa amestecati timp de 3 minute, aceasta se v-a ingrosa. Luati de pe foc, puneti untul, sare si melasa, distribuiti bine acestea apoi lasati deoparte. Intr-o cana puneti 125 ml de apa calda, zahar si drojdie. Agitati dupa care lasati deoparte 10-15 minute. Intr-un bol puneti fainele si cu telul amestecati bine acestea.

Cand drojdia este gata turnati-o peste amestecul cu faina de porumb apoi peste faine. Cu o furculita formati intr-un aluat dupa care transferati pe o suprafata si framantati 10 minute. Adaugati cate putin faina daca este necesar, aluatul trebuie sa fie moale dar elastic.

Puneti ulei de masline intr-un vas cu diametrul mare, ungeti aluatul, acoperiti si lasati sa creasca o ora si 30 de minute. Impartiti acesta in jumatate. Ungeti doua tavi pentru chec sau paine cu ulei de masline. Intindeti usor aluatul intr-un dreptunghiular de lungimea tavilor.

Rulati fiecare pe lungime asemanator unui cozonac, sigilati bine marginile care se imbina apoi transferati in tavi cu partea uniforma deasupra. Acoperiti din noi si mai lasati intr-un loc cald inca o ora sau pana cand s-a dublat. Preincalziti cuptorul la 200ºc (gaz 6).

Optional ungeti aluatul deasupra cu putin ulei de masline si presarati cativa fulgi de ovaz sau semintele preferate. Introduceti tavile si coaceti 20 de minute. Mutati focul la 180ºc (gaz 4) apoi mai lasati inca aproximativ 20 de minute. Scoateti si lasati sa se raceasca pe un gratar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
1
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Placinte cu carne
3
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Nacreala cu spuma de pe zer
4
Gogosi umplute
5
Carte de bucate

Gogosi umplute

Descopera reteta perfecta de gogosi umplute! Afla cum sa pregatesti gogosi pufoase, cu umplutura delicioasa adaugata dupa...

Gogosi umplute
Parteneri
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute