Paine cu dovleac

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 8 portii:
  • 2 cani faina de sorg
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonate de sodium
  • 1/4 cana ulei vegetal
  • 1/2 cana miere sau sirop de fructe
  • 1/2 cana piure de mere neindulcit
  • 2 oua
  • 3/4 cana dovleac maruntit
  • 1/2 cana alune maruntite
  • 1 cana stafide

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius.

Intr-un vas amestecati toate ingredientele uscate. Dati-le deoparte.

In alt vas amestecati uleiul si mierea pana cand se omogenizeaza. Adaugati alternativ piureul de mere si ouale, amestecand continuu. Cand compozitia e omogena, adaugati si dovleacul.

Adaugati ingredientele uscate in compozitie si mixati la viteza mica pana cand devine omogena. Adaugati nucile si stafidele. Turnati aluatul intr-o tava de chec.

Coaceti la 180 grade timp de o ora.

Pentru a verifica daca s-a copt, folositi testul scobitoarei.

Valori nutritionale pentru o portie:
~235 calorii
~14 g grasimi
~ 4 g proteine
~28 grame carbohidrati
~62 mg colesterol
~407 mg sodiu

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici