- Se pun intr-un bol mare faina integrala, faina alba, sarea, drojdia (drojdia se aseaza la distanta de sare) si untul.
- Se adauga berea treptat si se framanta cu mana pana se formeaza o masa de aluat si intreaga cantitate de faina din bol a fost incorporata.
- Se aseaza aluatul pe suprafata de lucru usor infainata in prealabil.
- Se framanta aluatul timp de 7-10 minute (la final se obtine un aluat moale, cu suprafata fina, nelipicios).
- Se acopera aluatul cu un bol si se lasa sa dospeasca la temperatura camerei timp de 2-3 ore (P.H. recomanda ca aluatul sa dospeasca timp de o ora).
- Se pensuleaza tava cu ulei si se tapeteaza cu faina.
- Se framanta putin aluatul pe suprafata de lucru, se modeleaza conferindu-i o forma alungita si se aseaza in tava pregatita anterior. Se acopera tava cu folie alimentara pensulata in prealabil cu ulei.
- Se lasa aluatul sa dospeasca la temperatura camerei timp de 2-3 ore (P.H. recomanda ca aluatul sa dospeasca timp de o ora).
- Se taie suprafata aluatului dupa preferinta (suprafata aluatului se poate taia si inainte de dospire).
- Se coace aluatul in cuptorul incins in prealabil la 200 grade C, timp de 30 minute.
- Painea coapta se lasa sa se raceasca pe un gratar.
- Painea se feliaza numai dupa racire.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii